Ha egész életedben arra vágytál, hogy A-listás hírességekkel bulizz egy trópusi luxusüdülőben, felvirradt a napod!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"A fizetés nevetséges, a természetbeni juttatások utánozhatatlanok" - írja hirdetésében Philip Blackwell, egy nagy könyvkereskedő dinasztia sarja, aki éppen a Maldív-szigeteki luxusüdülő, a Soneva Fushi könyvesboltjába keres alkalmazottat.

Azért a nevetséges pénzért, amit kínál, a kiválasztottnak az üdülő lakóit, vagyis A-listás hírességeket, oligarchákat, milliárdosokat és sleppjüket kéne ellátnia könyvekkel. Feltétel még, hogy izgalmas blogot vezessen egy trópusi szigeti könyvkereskedő hétköznapjairól - ez annyira nem lehet nagy kihívás, tekintettel arra, hogy a könyvkereskedő világsztárokkal és szupergazdagokkal kénytelen tölteni a mindennapjait, abból pedig már csak kiesik napi egy sztori.

Elvárás, hogy a jelentkezők szenvedélyesen szeressék a könyveket, képesek legyenek kapcsolatot teremteni a mindenféle korú vendégekkel, tudják szórakoztatni a gyerekeket, és írni tanítani a felnőtteket.

"Olyasvalakit keresünk, aki kreatív, ösztönző és képes megszerettetni az olvasást az emberekkel" - mondta Blackwell.

A trópusi könyvesbolt Blackwell új kísérlete. A nevét viselő könyvesboltláncot 2006-ban eladta, így az új bolt új vállalkozása, az Ultimate Library része. Azt egy nyaraláson találta ki, amikor megtapasztalta, hogy milyen nehéz jó könyveket találni külföldön. Így hát szállodáknak, köztük 30 luxusszállodában állított össze könyvtárat. (Via The Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.