Idén eddig több mint 50 ember megkínzását jelentették Oroszországban

bűnügy
2018 augusztus 20., 14:27
comments 26

A Meduza jogvédő aktivisták és újságírók közlései alapján listázta az idei összes, több mint 50 ember megkínzásáról jelentett esetet. Közülük hat ember meg is halt. Legalább 15 embert sokkoltak árammal, és egytucatnyit fojtogattak. A leginkább rendőrök és börtönőrök kínozták az áldozataikat, de több sokkoló eset is az FSZB-hez kötődik.

A lap azt írja, Oroszországban a börtönrendszerben a kiszolgáltatott embereket állandóan kínozzák, ököllel, tárgyakkal ütik, megrúgják, fojtogatják, vízbe mártják, kikötözik, megbilincselik, elektrosokkolják, éheztetik, kényelmetlen pozícióba kényszerítik, illetve olyan is volt, akit arra kényszerítettek, hogy összeszarja magát, aztán nem hagyták, hogy tisztálkodjon. Pontos számokat nem lehet tudni, mert nem vezetnek megbízható statisztikákat, az áldozatok sokszor nem mernek előállni. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.