Wenger állami kitüntetést kap Libériában, amiért segítette George Weah jelenlegi elnök focikarrierjét

futball
2018 augusztus 20., 19:28
comments 33

Arséne Wenger a legjelentősebb kitüntetést kapja Libériában, amiért jelentősen hozzájárult George Weah jelenlegi államelnök labdarúgó-pályafutásának sikereihez.

Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője integet a szurkolóknak a Burnley ellen az angol első osztályú bajnokságban játszott mérkőzés előtt a londoni Emirates Stadionban 2018. május 6-án. Ez volt az utolsó hazai pályán játszott meccse Wengernek az Arsenal szakvezetőjeként.
photo_camera Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője integet a szurkolóknak a Burnley ellen az angol első osztályú bajnokságban játszott mérkőzés előtt a londoni Emirates Stadionban 2018. május 6-án. Ez volt az utolsó hazai pályán játszott meccse Wengernek az Arsenal szakvezetőjeként. Fotó: Matt Dunham/MTI/MTVA

A nyugat-afrikai ország kormányszóvivője elmondta, hogy a francia szakvezető pénteken a Nemzeti Zászló Napja elnevezésű ünnepnapon veszi át az elismerést a fővárosban, Monroviában. Arséne Wenger 1996-tól idén tavaszig az Arsenal vezetőedzője volt, most nincs csapata.

Wenger szerződtette 1988-ban az AS Monaco csapatához a csatárt – akinek az volt a karrierje első európai klubja –, és négy évig dolgoztak együtt. Weah később a Paris Saint-Germain, az AC Milan, a Chelsea, a Manchester City és az Olympique Marseille csapatában játszott, 2003-ban vonult vissza. A mai napig ő az egyetlen afrikai focista, aki Aranylabdát kapott (1995-ben). A fociban szerzett népszerűsége jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy tavaly decemberben Libéria elnökének választották.

George Weah kampány közben 2017 október 8-án.
photo_camera George Weah kampány közben 2017 október 8-án. Fotó: Issouf Sanogo/AFP

Libéria nemzeti ünnepén szintén kitüntetik a francia Claude Le Roy-t, aki a kameruni válogatott szövetségi kapitányként látta játszani a csatárt, és honfitársa, Wenger figyelmébe ajánlotta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.