Wenger állami kitüntetést kap Libériában, amiért segítette George Weah jelenlegi elnök focikarrierjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Arséne Wenger a legjelentősebb kitüntetést kapja Libériában, amiért jelentősen hozzájárult George Weah jelenlegi államelnök labdarúgó-pályafutásának sikereihez.

Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője integet a szurkolóknak a Burnley ellen az angol első osztályú bajnokságban játszott mérkőzés előtt a londoni Emirates Stadionban 2018. május 6-án. Ez volt az utolsó hazai pályán játszott meccse Wengernek az Arsenal szakvezetőjeként.Fotó: Matt Dunham/MTI/MTVA

A nyugat-afrikai ország kormányszóvivője elmondta, hogy a francia szakvezető pénteken a Nemzeti Zászló Napja elnevezésű ünnepnapon veszi át az elismerést a fővárosban, Monroviában. Arséne Wenger 1996-tól idén tavaszig az Arsenal vezetőedzője volt, most nincs csapata.

Wenger szerződtette 1988-ban az AS Monaco csapatához a csatárt – akinek az volt a karrierje első európai klubja –, és négy évig dolgoztak együtt. Weah később a Paris Saint-Germain, az AC Milan, a Chelsea, a Manchester City és az Olympique Marseille csapatában játszott, 2003-ban vonult vissza. A mai napig ő az egyetlen afrikai focista, aki Aranylabdát kapott (1995-ben). A fociban szerzett népszerűsége jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy tavaly decemberben Libéria elnökének választották.

George Weah kampány közben 2017 október 8-án.Fotó: Issouf Sanogo/AFP

Libéria nemzeti ünnepén szintén kitüntetik a francia Claude Le Roy-t, aki a kameruni válogatott szövetségi kapitányként látta játszani a csatárt, és honfitársa, Wenger figyelmébe ajánlotta. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.