20 ezer dollárnyi közpénzért adott elő Steve Bannon Budapesten

2018 augusztus 21., kedd 8:33
73

Donald Trump egykori tanácsadója, a Fehér Házból kiebrudalt és azóta az európai szélsőjobb környékén turnézó Steve Bannon májusban Budapesten járt, a Schmidt Mária-vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány meghívására.

A Várkert Bazárban tartott rendezvényre, melyre a nem kormánypárti sajtó nagy részét be sem engedték, Bannon közpénzért cserébe szólalt fel: ez derült ki abból az amerikai újságíró által beadott adatigénylésből, amiről az Átlátszó számolt be. Bannon, hasonlóan Milo Yiannopouloshoz, 20 ezer dollárért, azaz több mint ötmillió forintért adott elő. És itt egyértelműen közpénzből ment a buli, mert a szerződés egy, a V4-es elnökséghez kapcsolódó tudományos, társadalmi és kulturális programok megvalósításában való részvétellel kapcsolatos 1492/2017-es kormányhatározatra hivatkozik, illetve arra, hogy a konferenciát szervező közalapítvány a Külgazdasági és Külügyminisztérium vissza nem térítendő támogatásában részesült.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt