20 ezer dollárnyi közpénzért adott elő Steve Bannon Budapesten

politika
2018 augusztus 21., 08:33
comments 72

Donald Trump egykori tanácsadója, a Fehér Házból kiebrudalt és azóta az európai szélsőjobb környékén turnézó Steve Bannon májusban Budapesten járt, a Schmidt Mária-vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány meghívására.

A Várkert Bazárban tartott rendezvényre, melyre a nem kormánypárti sajtó nagy részét be sem engedték, Bannon közpénzért cserébe szólalt fel: ez derült ki abból az amerikai újságíró által beadott adatigénylésből, amiről az Átlátszó számolt be. Bannon, hasonlóan Milo Yiannopouloshoz, 20 ezer dollárért, azaz több mint ötmillió forintért adott elő. És itt egyértelműen közpénzből ment a buli, mert a szerződés egy, a V4-es elnökséghez kapcsolódó tudományos, társadalmi és kulturális programok megvalósításában való részvétellel kapcsolatos 1492/2017-es kormányhatározatra hivatkozik, illetve arra, hogy a konferenciát szervező közalapítvány a Külgazdasági és Külügyminisztérium vissza nem térítendő támogatásában részesült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.