A magyar külügyminisztérium megmutatta Kínának, milyen is a hagyományos magyar tűzijáték

Fontos mérföldkövet hagyott el tegnap este a keleti nyitás politikája, a kormany.hu beszámolója szerint például Csunking városában is a magyar államalapítás előtt tisztelegtek tegnap.

2018. augusztus 20-án este a magyar zászló lobogott a világ legnépesebb városának, Csungking központjának 61 emeletes felhőkarcolóján interaktív fényjáték keretében.

- írja a közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A dolog a csunkingi magyar konzulátus fotóján így néz ki:

De ezzel nem volt még vége Magyarország augusztus 20-i diadalmenetének Kínában. A közlemény szerint ugyanis

„a zászlót kínai köszöntő szavak, majd tűzijáték követte, amellyel a kínai fél a magyar államalapítás előtti tiszteletét fejezte ki. A 33 milliós város lakossága ezáltal virtuális ízelítőt kapott a hagyományos magyar ünneplési formából.”

Magyarországon egyébként a 19. század végétől, tehát több mint egy évszázada ünnepeljük tűzijátékkal az államalapítást. Kínában biztosan nagyon hálásak voltak a nagy hagyományú ízelítőért, hiszen náluk csak 1000 évvel korábban, a 9. századtól, a Tang-dinasztia idején kezdtek nagy ünnepekkor tűzijátékokat használni, legalább is az erről szóló első írásos emlékek ebből az időszakból származnak.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.