Madonna beszédet mondott Aretha Franklinről, de valahogy úgy alakult, hogy inkább saját magáról szólt

zene
2018 augusztus 21., 05:42
comments 102
photo_camera Fotó: Theo Wargo/AFP

Az MTV VMA New York-i díjátadóján kérték fel a pop királynőjét, hogy búcsúztassa el méltó módon a soul királynőjét, a nemrég elhunyt Aretha Franklint. A díva pedig dívaként kezelte a helyzetet: 

a közel ötperces beszéd nagy része saját magáról szólt.

Madonna elmesélte, hogy karrieje elején egy meghallgatáson Franklin (You Make Me Feel Like) A Natural Woman című számát kellett előadnia, két fontos francia producer előtt, akik egyáltalán nem vették őt komolyan. 

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

„És miért kellett volna, hogy komolyan vegyenek? Egy sovány fehér lány megpróbálja előadni a valaha volt egyik legnagyobb soulénekes dalát?” Ezután heteken át nem hívták fel, majd mégis mellette döntöttek - „a többi történelem”, mondta Madonna.

„Most biztos azon gondolkodnak, miért meséltem el ezt a történetet. Pedig van kapcsolat. Ez nem történhetett volna meg Aretha Franklin nélkül. Ő vezetett el oda, ahol ma tartok, ő hatott rám, és másokra is, akik itt vannak ma. Köszönöm Aretha, hogy erőt adtál mindannyiunknak, R-E-S-P-E-C-T.”

Hogy ez valójában nem Aretha Franklinről szól? Ez elég sok embernek feltűnt az interneten.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.