Madonna beszédet mondott Aretha Franklinről, de valahogy úgy alakult, hogy inkább saját magáról szólt

Fotó: Theo Wargo/AFP

Az MTV VMA New York-i díjátadóján kérték fel a pop királynőjét, hogy búcsúztassa el méltó módon a soul királynőjét, a nemrég elhunyt Aretha Franklint. A díva pedig dívaként kezelte a helyzetet: 

a közel ötperces beszéd nagy része saját magáról szólt.

Madonna elmesélte, hogy karrieje elején egy meghallgatáson Franklin (You Make Me Feel Like) A Natural Woman című számát kellett előadnia, két fontos francia producer előtt, akik egyáltalán nem vették őt komolyan. 

Fotó: ANGELA WEISS/AFP

„És miért kellett volna, hogy komolyan vegyenek? Egy sovány fehér lány megpróbálja előadni a valaha volt egyik legnagyobb soulénekes dalát?” Ezután heteken át nem hívták fel, majd mégis mellette döntöttek - „a többi történelem”, mondta Madonna.

„Most biztos azon gondolkodnak, miért meséltem el ezt a történetet. Pedig van kapcsolat. Ez nem történhetett volna meg Aretha Franklin nélkül. Ő vezetett el oda, ahol ma tartok, ő hatott rám, és másokra is, akik itt vannak ma. Köszönöm Aretha, hogy erőt adtál mindannyiunknak, R-E-S-P-E-C-T.”

Hogy ez valójában nem Aretha Franklinről szól? Ez elég sok embernek feltűnt az interneten.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.