Papok által molesztált fiatalokkal találkozik a pápa a katolikus családok világtalálkozója előtt

2018 augusztus 21., kedd 17:57
147

Két nap erejéig Írországba utazik Ferenc pápa, aki a katolikus családok világtalálkozóján vesz részt. Greg Burke szentszéki szóvivő szerint az egyházfő a program előtt a dublini katedrálisban imádkozik majd a szexuális erőszakot elszenvedettekért, akik közül többekkel személyesen is találkozni fog.  

Ferenc pápa szentmisét celebrál 2018. január 1-én. Fotó: Massimo Valicchia / NurPhoto

Több európai hírügynökség is arról tudósított a múlt héten, hogy egyre nő a nyomás a pápán a katolikus egyház „eltusoló gyakorlata” miatt, különösen a pennsylvaniai államügyész által nyilvánosságra hozott jelentés után

Josh Shapiro szerdán hozta nyilvánosságra, hogy az államban az elmúlt 70 évben több mint 300 katolikus pap követett el szexuális visszaéléseket gyerekek ellen, az áldozatok száma pedig meghaladja az ezret.

A pápa hétfőn levélben szólította bűnbánatra és böjtölésre a katolikus papságot és híveit, és elismerte, hogy a papi pedofíliát az egyház sokáig eltitkolta és elhallgatta. 

Az MTI idéz egy ausztráliai katolikus csoportot, és az  ausztráliai katolikus püspöki konferenciát is: szerintük a Vatikán vezeklése kevés, nyilvánosságra kell hozniuk, mit tudtak az ügyekről. 

A Vatikán hivatalos honlapja szerint a molesztált fiatalokkal történt találkozásról a szentszék csak abban az esetben ad majd ki információt, ha abba az érintettek is beleegyeznek. (VaticanNews.va)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt