Papok által molesztált fiatalokkal találkozik a pápa a katolikus családok világtalálkozója előtt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két nap erejéig Írországba utazik Ferenc pápa, aki a katolikus családok világtalálkozóján vesz részt. Greg Burke szentszéki szóvivő szerint az egyházfő a program előtt a dublini katedrálisban imádkozik majd a szexuális erőszakot elszenvedettekért, akik közül többekkel személyesen is találkozni fog.  

Ferenc pápa szentmisét celebrál 2018. január 1-én.Fotó: Massimo Valicchia / NurPhoto

Több európai hírügynökség is arról tudósított a múlt héten, hogy egyre nő a nyomás a pápán a katolikus egyház „eltusoló gyakorlata” miatt, különösen a pennsylvaniai államügyész által nyilvánosságra hozott jelentés után

Josh Shapiro szerdán hozta nyilvánosságra, hogy az államban az elmúlt 70 évben több mint 300 katolikus pap követett el szexuális visszaéléseket gyerekek ellen, az áldozatok száma pedig meghaladja az ezret.

A pápa hétfőn levélben szólította bűnbánatra és böjtölésre a katolikus papságot és híveit, és elismerte, hogy a papi pedofíliát az egyház sokáig eltitkolta és elhallgatta. 

Az MTI idéz egy ausztráliai katolikus csoportot, és az  ausztráliai katolikus püspöki konferenciát is: szerintük a Vatikán vezeklése kevés, nyilvánosságra kell hozniuk, mit tudtak az ügyekről. 

A Vatikán hivatalos honlapja szerint a molesztált fiatalokkal történt találkozásról a szentszék csak abban az esetben ad majd ki információt, ha abba az érintettek is beleegyeznek. (VaticanNews.va)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.