Trump szerint Mueller különleges ügyész csapdába akarja csalni

Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Donald Trump szerint Robert Mueller különleges ügyész „hamis tanúzás csapdájába akarja csalni” őt azzal, hogy meghallgatja. A Reutersnek arról beszélt: a nyilatkozatát a nyomozók biztosan összehasonlítanák másokkal, akik már tettek vallomást, és ellentmondásokat keresnének, amit aztán ellene használnának fel. 

„Még ha igazat mondok, így akkor is hazug lennék. Ez nem jó” - mondta Trump, aki szerint akár ő maga is vezethetné az orosz befolyást vizsgáló nyomozást, de úgy döntött, hogy kimarad belőle. (Trump ügyvédei egyébként nagyon tartanak attól, hogy az elnök magát keverné bajba meghallgatásán.)

Trump hétfőn a Twitteren újra nekiment Muellernek, szerinte „dühös demokrata gengsztercsapatával” zűrzavart akar kelteni.

A Reuters-interjúban Trump arról is beszélt: valószínűleg ismét találkozni fog Kim Dzsong Unnal („Én kedvelem őt, ő kedvel engem”, mondta róla), hajlandó lenne fontolóra venni az Oroszország ellen bevezetett szankciók feloldását, és semmilyen engedményt nem hajlandó tenni Törökországnak. Attól viszont nem tart, hogy a törökellenes szankcióknak az európai gazdaság is kárát látja. (MTI, Reuters, Guardian)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.