Trump szerint Mueller különleges ügyész csapdába akarja csalni

külföld
2018 augusztus 21., 02:58
comments 87
photo_camera Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Donald Trump szerint Robert Mueller különleges ügyész „hamis tanúzás csapdájába akarja csalni” őt azzal, hogy meghallgatja. A Reutersnek arról beszélt: a nyilatkozatát a nyomozók biztosan összehasonlítanák másokkal, akik már tettek vallomást, és ellentmondásokat keresnének, amit aztán ellene használnának fel. 

„Még ha igazat mondok, így akkor is hazug lennék. Ez nem jó” - mondta Trump, aki szerint akár ő maga is vezethetné az orosz befolyást vizsgáló nyomozást, de úgy döntött, hogy kimarad belőle. (Trump ügyvédei egyébként nagyon tartanak attól, hogy az elnök magát keverné bajba meghallgatásán.)

link Forrás

Trump hétfőn a Twitteren újra nekiment Muellernek, szerinte „dühös demokrata gengsztercsapatával” zűrzavart akar kelteni.

A Reuters-interjúban Trump arról is beszélt: valószínűleg ismét találkozni fog Kim Dzsong Unnal („Én kedvelem őt, ő kedvel engem”, mondta róla), hajlandó lenne fontolóra venni az Oroszország ellen bevezetett szankciók feloldását, és semmilyen engedményt nem hajlandó tenni Törökországnak. Attól viszont nem tart, hogy a törökellenes szankcióknak az európai gazdaság is kárát látja. (MTI, Reuters, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.