Őrült, hajtós meccsen kapott ki a Vidi az AEK Athéntól

sport
2018 augusztus 22., 19:28
comments 259

A Bl-főtáblára jutásért játszott szerda este a Mol Vidi a görög AEK Athén ellen. Az első meccs Budapesten, a Fradi pályáján zajlott, és az első 20 perc azt az óvatos-taktikus játékot hozta, amit a fehérvári csapat idei kupamenetelésében már láthattunk. A 23. percben drámai fordulatot vett a meccs, ekkor ugyanis a játékvezető kiállította Huszti Szabolcsot. 

link Forrás

Huszti egy labdáért vívott közelharc után lépett oda Taszosz Bakaszetasz lábfejére, az olasz Gianluca Rocchi pedig azonnal felmutatta a piroslapot. A szabálytalansággal nem lehetett vitatkozni, és bár a kiállítás az első visszajátszás alapján még tűnhetett, a szakmai elemzések végül arra jutottak, hogy mivel a magyar játékos mozdulata sérülésveszélyes volt, járt a piros. 

Jobbra a Vidi egyik legjobbja, Kovács István küzd Niklas Hult ellen a két csapat BL-selejtezőjén a Groupamában
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kiállítástól megzavarodó Vidi ellen a görögök hamar meg is szerezték a vezetést. Az addig szinte helyzet nélkül csordogáló meccs 34. percében Klonaridisz góljával 0-1 lett az állás. Az első félidő egy nagy Vidi-helyzetet hozott, de gól nem született belőle. A második félidő viszont egy nagy AEK-góllal indult:  Bakasetas szépen lőtte el 16-ról, a labda szerencsétlenül pattant meg, és így védhetetlenül hullt a kapuba. 

Az 53. percben jöt az újabb piros lap: a gólt szerző Bakasetas lába csúnyán ottmaradt egy labdáért indított mozdulat után, és letaposta Nego lábát. Ettől a kiállítástól pedig az AEK zavarodott össze, és a Vidi pörgött fel. 

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A felélénkülő hazai támadásokból a 67. percben jött is a szépítés, Lazovics Kovács szépen felívelt labdáját ügyesen vette le, lerázva így védőjét, majd higgadtan lőtte el a kapus mellett. 

Az utolsó 20 percre a Vidi még tovább pörgette a játékát, több komoly gólhelyzet is adódott előttük, kifejezetten nagyot hajtott a magyar csapat, de gólt szerezni már nem tudtak. Így 1-2-ről kell Athénba utazniuk, ahol legalább két gólt muszáj lenne lőni a továbbjutásért. 

A meccs visszavágója jövő hét kedden lesz. Ha a Vidi összesítésben nyer, akkor a Bajnokok ligája, ha veszít, akkor az Európa-liga főtáblájára kerül majd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.