Őrült, hajtós meccsen kapott ki a Vidi az AEK Athéntól

sport
2018 augusztus 22., 19:28
comments 260

A Bl-főtáblára jutásért játszott szerda este a Mol Vidi a görög AEK Athén ellen. Az első meccs Budapesten, a Fradi pályáján zajlott, és az első 20 perc azt az óvatos-taktikus játékot hozta, amit a fehérvári csapat idei kupamenetelésében már láthattunk. A 23. percben drámai fordulatot vett a meccs, ekkor ugyanis a játékvezető kiállította Huszti Szabolcsot. 

Huszti egy labdáért vívott közelharc után lépett oda Taszosz Bakaszetasz lábfejére, az olasz Gianluca Rocchi pedig azonnal felmutatta a piroslapot. A szabálytalansággal nem lehetett vitatkozni, és bár a kiállítás az első visszajátszás alapján még tűnhetett, a szakmai elemzések végül arra jutottak, hogy mivel a magyar játékos mozdulata sérülésveszélyes volt, járt a piros. 

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kiállítástól megzavarodó Vidi ellen a görögök hamar meg is szerezték a vezetést. Az addig szinte helyzet nélkül csordogáló meccs 34. percében Klonaridisz góljával 0-1 lett az állás. Az első félidő egy nagy Vidi-helyzetet hozott, de gól nem született belőle. A második félidő viszont egy nagy AEK-góllal indult:  Bakasetas szépen lőtte el 16-ról, a labda szerencsétlenül pattant meg, és így védhetetlenül hullt a kapuba. 

Az 53. percben jöt az újabb piros lap: a gólt szerző Bakasetas lába csúnyán ottmaradt egy labdáért indított mozdulat után, és letaposta Nego lábát. Ettől a kiállítástól pedig az AEK zavarodott össze, és a Vidi pörgött fel. 

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A felélénkülő hazai támadásokból a 67. percben jött is a szépítés, Lazovics Kovács szépen felívelt labdáját ügyesen vette le, lerázva így védőjét, majd higgadtan lőtte el a kapus mellett. 

Az utolsó 20 percre a Vidi még tovább pörgette a játékát, több komoly gólhelyzet is adódott előttük, kifejezetten nagyot hajtott a magyar csapat, de gólt szerezni már nem tudtak. Így 1-2-ről kell Athénba utazniuk, ahol legalább két gólt muszáj lenne lőni a továbbjutásért. 

A meccs visszavágója jövő hét kedden lesz. Ha a Vidi összesítésben nyer, akkor a Bajnokok ligája, ha veszít, akkor az Európa-liga főtáblájára kerül majd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt