Őrült, hajtós meccsen kapott ki a Vidi az AEK Athéntól

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Bl-főtáblára jutásért játszott szerda este a Mol Vidi a görög AEK Athén ellen. Az első meccs Budapesten, a Fradi pályáján zajlott, és az első 20 perc azt az óvatos-taktikus játékot hozta, amit a fehérvári csapat idei kupamenetelésében már láthattunk. A 23. percben drámai fordulatot vett a meccs, ekkor ugyanis a játékvezető kiállította Huszti Szabolcsot. 

Huszti egy labdáért vívott közelharc után lépett oda Taszosz Bakaszetasz lábfejére, az olasz Gianluca Rocchi pedig azonnal felmutatta a piroslapot. A szabálytalansággal nem lehetett vitatkozni, és bár a kiállítás az első visszajátszás alapján még tűnhetett, a szakmai elemzések végül arra jutottak, hogy mivel a magyar játékos mozdulata sérülésveszélyes volt, járt a piros. 

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kiállítástól megzavarodó Vidi ellen a görögök hamar meg is szerezték a vezetést. Az addig szinte helyzet nélkül csordogáló meccs 34. percében Klonaridisz góljával 0-1 lett az állás. Az első félidő egy nagy Vidi-helyzetet hozott, de gól nem született belőle. A második félidő viszont egy nagy AEK-góllal indult:  Bakasetas szépen lőtte el 16-ról, a labda szerencsétlenül pattant meg, és így védhetetlenül hullt a kapuba. 

Az 53. percben jöt az újabb piros lap: a gólt szerző Bakasetas lába csúnyán ottmaradt egy labdáért indított mozdulat után, és letaposta Nego lábát. Ettől a kiállítástól pedig az AEK zavarodott össze, és a Vidi pörgött fel. 

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A felélénkülő hazai támadásokból a 67. percben jött is a szépítés, Lazovics Kovács szépen felívelt labdáját ügyesen vette le, lerázva így védőjét, majd higgadtan lőtte el a kapus mellett. 

Az utolsó 20 percre a Vidi még tovább pörgette a játékát, több komoly gólhelyzet is adódott előttük, kifejezetten nagyot hajtott a magyar csapat, de gólt szerezni már nem tudtak. Így 1-2-ről kell Athénba utazniuk, ahol legalább két gólt muszáj lenne lőni a továbbjutásért. 

A meccs visszavágója jövő hét kedden lesz. Ha a Vidi összesítésben nyer, akkor a Bajnokok ligája, ha veszít, akkor az Európa-liga főtáblájára kerül majd. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.