Brüsszelnek oké, ha az Apple megveszi a Shazamot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Iparági források szerint az EU nem szabott feltételek, és jóváhagyták, hogy az Apple felvásárolja a brit zenefelismerő alkalmazást, a Shazamot. 

A tranzakciót még tavaly decemberben jelentették be, elemzők szerint a felvásárlás révén az Apple hatékonyabban szállhatna versenybe a Spotify ellen, az Európai Bizottság azonban idén tavasszal vizsgálatot indított, azt kutatva, hogy az esetlege felvásárlás összefér-e a monopólium-ellenes szabályzatokkal. Mint akkor elhangzott, attól tartottak, hogy a Shazam megszerzése révén az Apple olyan jogosulatlan előnyhöz jutna, mely révén konkurenseitől szívhatna el felhasználókat. Amiatt is aggódtak, hogy az Apple majd kevésbé lesz lelkes, ha a Shazamban a riválisai felületeire kell átirányítania a felhasználókat. 

Fotó: Daniel Bockwoldt/dpa Picture-Alliance/AFP

Sem az Európai Bizottság, sem az Apple nem kívánta kommentálni a Reuters szerdai értesüléseit. Hivatalos döntés elvileg szeptember 18-án várható. 

Azt amúgy nem tudni, hogy az Apple mennyiért vinné a brit céget. A TechCrunch korábban arról írt, hogy 400 millió dollár lehet a vételár, ami jóval a Shazamra becsült egymilliárd dolláros érték alatt van. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.