Indonézia négy év alatt 488 orvhalász hajót süllyesztett el

külföld
2018 augusztus 22., 05:49
comments 53

125, többségében külföldi orvhalász hajót süllyesztett el Indonézia, ami szigorítani kívánja az ellenőrzést a parti vizein. A hajókat hétfőn süllyesztették el 11 helyszínen Indonézia különböző részeiben – jelentette be egy minisztériumi vezető.

Lili Pregiwati, a tengerügyi és halászati minisztérium szóvivője közölte: a műveletet nem jelentették be előre, mert nem akartak feszültséget okozni a szomszédos országokkal való kapcsolatokban.

Indonézia 2014 októbere óta 488 orvhalász hajót süllyesztett el, többnyire robbanószerek segítségével.

A hétfőn elsüllyesztett hajók közül 86 vietnami, 20 malajziai és 14 Fülöp-szigeteki zászló alatt hajózott.

photo_camera Illusztráció: Aditya Irawan/NurPhoto

A több mint 17 ezer szigetből álló Indonézia nagy kiterjedésű kereskedelmi övezetre tart igényt, amire gyakran behatolnak külföldi halászhajók. Az északi tengeröblöket Kína hagyományos halászati területének tekinti a szárazföldi Kínától való nagy távolságuk ellenére. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.