Orbán Viktor a Nomád Világjátékok megnyitójára utazik Kirgizisztánba

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kirgizisztán független hírügynöksége, az AkirPress számolt be arról, hogy a kazah, az azeri, a török, az üzbég államfők mellett a magyar miniszterelnök is jelen lesz a harmadik Nomád Világjátékok ünnepélyes megnyitóján. 

Fotó: Tabyldy Kadyrbekov/Sputnik

Ezt a hírügynökség tudósítása szerint a kirgiz elnök külügyi szóvivője jelentette be. A Nomád Világjátékokat az Iszik-köl régióban rendezik majd meg szeptember 2. és 8. között. 

A 2016-os világjátékok díszvendége, a teljesen beputyinozott Steven SeagalFotó: Tabyldy Kadyrbekov/Sputnik

A Nomád Világjátékok a közép-ázsiai régió házi olimpiája, kirgiz, kazah, azeri, üzbég, türkmén, tádzsik versenyzők mellett Oroszország egyes régióiból, illetve Mongóliából, Törökországból és Afganisztánból is érkeznek indulók. Az eddigi összes tornát Kirgizisztánban tartották, a legutóbbi, 2016-os viadalon már 23 versenyszám volt, többek között a solymászást és a nyilazást ötvöző salburunban, az Er Enish néven ismert, lóháton történő birkózásban, a toguz korgol nevű táblás társasjátékban, tradicionális birkózásban, illetve a kecske teteméért vívott lovas verekedősportban, a kok-boruban. 

Fotó: Tabyldy Kadyrbekov/Sputnik

A magyar miniszterelnök útjának részleteiről megkérdezzük Havasi Bertalan szóvivőt, ha további információkat is megtudunk, mindenképp beszámolunk róla. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.