Orbán Viktor a Nomád Világjátékok megnyitójára utazik Kirgizisztánba

ÉLET
2018 augusztus 22., 16:57
comments 283

Kirgizisztán független hírügynöksége, az AkirPress számolt be arról, hogy a kazah, az azeri, a török, az üzbég államfők mellett a magyar miniszterelnök is jelen lesz a harmadik Nomád Világjátékok ünnepélyes megnyitóján. 

photo_camera Fotó: Tabyldy Kadyrbekov/Sputnik

Ezt a hírügynökség tudósítása szerint a kirgiz elnök külügyi szóvivője jelentette be. A Nomád Világjátékokat az Iszik-köl régióban rendezik majd meg szeptember 2. és 8. között. 

photo_camera A 2016-os világjátékok díszvendége, a teljesen beputyinozott Steven Seagal Fotó: Tabyldy Kadyrbekov/Sputnik

A Nomád Világjátékok a közép-ázsiai régió házi olimpiája, kirgiz, kazah, azeri, üzbég, türkmén, tádzsik versenyzők mellett Oroszország egyes régióiból, illetve Mongóliából, Törökországból és Afganisztánból is érkeznek indulók. Az eddigi összes tornát Kirgizisztánban tartották, a legutóbbi, 2016-os viadalon már 23 versenyszám volt, többek között a solymászást és a nyilazást ötvöző salburunban, az Er Enish néven ismert, lóháton történő birkózásban, a toguz korgol nevű táblás társasjátékban, tradicionális birkózásban, illetve a kecske teteméért vívott lovas verekedősportban, a kok-boruban. 

photo_camera Fotó: Tabyldy Kadyrbekov/Sputnik

A magyar miniszterelnök útjának részleteiről megkérdezzük Havasi Bertalan szóvivőt, ha további információkat is megtudunk, mindenképp beszámolunk róla. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt