Hűvösvölgyben emelkedtek a legjobban a budapesti lakásárak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hatszázezer forintnál is drágább volt Budapesten a lakások átlagos négyzetméterára augusztus közepén, írja a Világgazdaság az ingatlan.com elemzése alapján. A legnagyobb mértékben a Hűvösvölgyben emelkedtek a lakásárak, itt már 1,1 millió forintnál is többet kérnek egy négyzetméterért.

A főváros legdrágább panellakásai Pesterzsébeten vannak.Fotó: Google Street View

Az elemzés alapján a legnagyobb presztízsű kerületek mellett a peremkerületekben volt kiugró a drágulás, ezekben a panelek ára emelkedett nagy mértékben. A legjobban Pesterzsébeten, ahol 43 százalékos éves drágulás után már 405 ezer forint egy panel négyzetmétere.

A II. és a XII. kerületben a kínálat szűkebb, mint más fővárosi kerületekben, ám sok vevő kimondottan ott szeretne vásárolni, ez pedig felhajtja a lakások árát. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.