Hűvösvölgyben emelkedtek a legjobban a budapesti lakásárak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hatszázezer forintnál is drágább volt Budapesten a lakások átlagos négyzetméterára augusztus közepén, írja a Világgazdaság az ingatlan.com elemzése alapján. A legnagyobb mértékben a Hűvösvölgyben emelkedtek a lakásárak, itt már 1,1 millió forintnál is többet kérnek egy négyzetméterért.

A főváros legdrágább panellakásai Pesterzsébeten vannak.Fotó: Google Street View

Az elemzés alapján a legnagyobb presztízsű kerületek mellett a peremkerületekben volt kiugró a drágulás, ezekben a panelek ára emelkedett nagy mértékben. A legjobban Pesterzsébeten, ahol 43 százalékos éves drágulás után már 405 ezer forint egy panel négyzetmétere.

A II. és a XII. kerületben a kínálat szűkebb, mint más fővárosi kerületekben, ám sok vevő kimondottan ott szeretne vásárolni, ez pedig felhajtja a lakások árát. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.