Az LMP megmaradt társelnöke úgy érzi, hogy a párt eddig nem beszélt eleget a migrációról, és ezen most mindenképpen változtatni akar

politika
2018 augusztus 23., 05:50
comments 240

Az Indexen jelent meg egy hosszú interjú Keresztes László Lóránttal, aki Szél Bernadett mellett az LMP társelnöke. Az interjúból úgy tűnik, hogy Szél lemondása után új utakra léphet a párt, Keresztes ugyanis arról beszél, hogy a migrációt szeretné az LMP egyik legfontosabb témájává tenni.

Például azt mondja:

  • „Már a kampányban is sürgettem, hogy a migráció kérdésében legyen markánsabb, egyértelműbb a párt álláspontja. Ez nem történt meg, pedig fontos szempont volt a választói döntésekben. Aztán elkezdődött az összefogásos játék, de ez nem jelentett alternatívát Orbán Viktor rendszerével szemben.”
  • „Mindent meg fogok tenni, hogy a migráció kérdéséről és a migrációs válság megoldásáról beszéljünk. Rá akarunk mutatni arra, hogy a kormány csak a saját hatalmát akarja megszilárdítani a migrációról szóló kommunikációval. De a migrációs nyomás hosszú távú megszüntetéséről nem beszélnek.”

Index: Tehát az LMP kampányának középpontjában a migráció szerepel majd?

Keresztes: Határozottan ezt szeretném. Például hogy az ökopolitikai eszközökkel hogyan lehet csökkenteni a migrációs nyomást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.