Az LMP megmaradt társelnöke úgy érzi, hogy a párt eddig nem beszélt eleget a migrációról, és ezen most mindenképpen változtatni akar

Az Indexen jelent meg egy hosszú interjú Keresztes László Lóránttal, aki Szél Bernadett mellett az LMP társelnöke. Az interjúból úgy tűnik, hogy Szél lemondása után új utakra léphet a párt, Keresztes ugyanis arról beszél, hogy a migrációt szeretné az LMP egyik legfontosabb témájává tenni.

Például azt mondja:

  • „Már a kampányban is sürgettem, hogy a migráció kérdésében legyen markánsabb, egyértelműbb a párt álláspontja. Ez nem történt meg, pedig fontos szempont volt a választói döntésekben. Aztán elkezdődött az összefogásos játék, de ez nem jelentett alternatívát Orbán Viktor rendszerével szemben.”
  • „Mindent meg fogok tenni, hogy a migráció kérdéséről és a migrációs válság megoldásáról beszéljünk. Rá akarunk mutatni arra, hogy a kormány csak a saját hatalmát akarja megszilárdítani a migrációról szóló kommunikációval. De a migrációs nyomás hosszú távú megszüntetéséről nem beszélnek.”

Index: Tehát az LMP kampányának középpontjában a migráció szerepel majd?

Keresztes: Határozottan ezt szeretném. Például hogy az ökopolitikai eszközökkel hogyan lehet csökkenteni a migrációs nyomást.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.