Fekete ruhába és csuklyába öltözött ISIS-jelmezes óvodások játékfegyverekkel vonultak Indonézia egyik városában

külföld
2018 augusztus 23., 13:05
comments 140

Eltávolították a Jáva északi részén található Probolingg város hadi óvodájának igazgatóját, miután a gyerekek az augusztus 17-i függetlenség napi ünnepségen ISIS-es jelmezben vonultak végig a város utcáin.

link Forrás

A gyerekek fekete ruhát és csuklyát, illetve nikábot viseltek, és a kezükben papírból kivágott játékfegyverek voltak. Az óvoda szerint a négyévesek felvonulásának címe az volt:

Együtt harcolunk Allah hírvivőjével, hogy erősítsük a hitet

A gyerekek előadása nem aratott osztatlan sikert az országban, ahol azzal vádolták meg az óvoda vezetését, hogy radikalizmust terjesztenek a gyerekek között.

Azóta az érintettek bocsánatot kértek, és az óvoda azzal védekezett, hogy ők csak egy szórakoztató felvonulást akartak összedobni, és csak olyan eszközöket tudtak használni, amikből volt a raktárban. (straitstimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.