Fekete ruhába és csuklyába öltözött ISIS-jelmezes óvodások játékfegyverekkel vonultak Indonézia egyik városában

Eltávolították a Jáva északi részén található Probolingg város hadi óvodájának igazgatóját, miután a gyerekek az augusztus 17-i függetlenség napi ünnepségen ISIS-es jelmezben vonultak végig a város utcáin.

A gyerekek fekete ruhát és csuklyát, illetve nikábot viseltek, és a kezükben papírból kivágott játékfegyverek voltak. Az óvoda szerint a négyévesek felvonulásának címe az volt:

Együtt harcolunk Allah hírvivőjével, hogy erősítsük a hitet

A gyerekek előadása nem aratott osztatlan sikert az országban, ahol azzal vádolták meg az óvoda vezetését, hogy radikalizmust terjesztenek a gyerekek között.

Azóta az érintettek bocsánatot kértek, és az óvoda azzal védekezett, hogy ők csak egy szórakoztató felvonulást akartak összedobni, és csak olyan eszközöket tudtak használni, amikből volt a raktárban. (straitstimes)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.