800 ezer forintos áron tér vissza a Sony okoskutyája

A japán után az amerikai piacra is visszatér a Sony 'okoskutyája', az Aibo: szeptembertől 2899 dollárért, azaz mai árfolyamon számolva 810 ezer forintért lehet megvásárolni a műállatot.

Az eszköz árában benne van három évnyi előfizetés a Sony AI Cloud-szolgáltatásához, illetve több játék is, például egy rózsaszín labda. A felhőszolgáltatás révén a robotkutya napi tevékenységei folyamatosan rögzítve lesznek a Sony szerverein, és a vállalat azt állítja, hogy így jobban tud majd alakulni a kutya 'személyisége': 

A robotkutya egy rakás érzékelővel és kamerával lesz felszerelve, és azt ígérik, hogy kifejezetten interaktív partner lesz. A beépített arcfelismerő szoftver segítségével nemcsak a gazdáját, de a családtagokat is felismeri, ezen kívül pedig szóbeli parancsokra is hallgat. 

Jár mellé egy telefonos applikáció is, amivel trükköket lehet megtanítani a kutyaszerű eszköznek. 

Arról, hogy miért szerencsés dolog még egy, az életünk minden pillanatát megfigyelő, majd az adatokat egy távoli szerverre továbbító mozgó eszközt beengedni az otthonunkba, egyelőre nem sok derült ki. 

A Sony szerint limitált termékről van szó, bár azt nem árulták el, hogy pontosan hány darabot szánnak az amerikai piacra. A vállalat már 1998-ban megjelent a robotkutya-modellekkel, de azok nyilván jóval kevesebb funkcióval rendelkeztek akkor. (Verge)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.