800 ezer forintos áron tér vissza a Sony okoskutyája

Több 444 videó?
Szeretném

A japán után az amerikai piacra is visszatér a Sony 'okoskutyája', az Aibo: szeptembertől 2899 dollárért, azaz mai árfolyamon számolva 810 ezer forintért lehet megvásárolni a műállatot.

Az eszköz árában benne van három évnyi előfizetés a Sony AI Cloud-szolgáltatásához, illetve több játék is, például egy rózsaszín labda. A felhőszolgáltatás révén a robotkutya napi tevékenységei folyamatosan rögzítve lesznek a Sony szerverein, és a vállalat azt állítja, hogy így jobban tud majd alakulni a kutya 'személyisége': 

A robotkutya egy rakás érzékelővel és kamerával lesz felszerelve, és azt ígérik, hogy kifejezetten interaktív partner lesz. A beépített arcfelismerő szoftver segítségével nemcsak a gazdáját, de a családtagokat is felismeri, ezen kívül pedig szóbeli parancsokra is hallgat. 

Jár mellé egy telefonos applikáció is, amivel trükköket lehet megtanítani a kutyaszerű eszköznek. 

Arról, hogy miért szerencsés dolog még egy, az életünk minden pillanatát megfigyelő, majd az adatokat egy távoli szerverre továbbító mozgó eszközt beengedni az otthonunkba, egyelőre nem sok derült ki. 

A Sony szerint limitált termékről van szó, bár azt nem árulták el, hogy pontosan hány darabot szánnak az amerikai piacra. A vállalat már 1998-ban megjelent a robotkutya-modellekkel, de azok nyilván jóval kevesebb funkcióval rendelkeztek akkor. (Verge)