A Thomas Cook minden vendégét evakuálja egy egyiptomi szállodából egy brit pár tisztázatlan halála miatt

A 69 éves lancashire-i John Cooper és 63 éves felesége, Susan Egyiptomban, a nyaralásuk alatt haltak meg, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Az utazásukat szervező Thomas Cook utazási iroda azonban valószínűleg azt gyanítja, hogy a hotelnek, ahol megszálltak, valami köze lehet a tragédiához, ugyanis

evakuálják az épületet.

A hurghadai Steigenberger Aqua Magic hotelből összesen 301 vendéget költöztetnek ki, nekik felajánlják a hazautat vagy másik szállást biztosítanak számukra. Szintén más szállást keresnek azoknak, akik a közelgő napokban érkeztek volna a hotelbe.

Az utazási iroda szerint ez csak egy elővigyázatossági intézkedés, de egyebet nem közöltek sem a hotelről, sem a brit pár halálának körülményeiről. Azt viszont elmondták, hogy a hotelt legutóbb a múlt hónap végén ellenőrizték, és 96 százalékos értékelést kapott. (BBC)

(Címlapi képen az áldozatok Facebook-fotója.)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.