Eszméletlenre vertek egy amerikai papot más papok pedofilügyei miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy férfi eszméletlenre verte Basil John Hutskót, az indianai Merillville egyik katolikus papját a hétfő reggeli ima után a pap által vezetett templomban. Az atya szerint támadó azt kiabálta, hogy

„ezt a kisgyerekekért kapod”.

A férfit még keresi a rendőrség.

Az Egyesült Államokban hatalmas felháborodást keltett egy, a múlt héten megjelenő jelentés, ami szerint Pennsylvania államban az elmúlt 60 évben több mint 1000 kiskorút zaklattak papok, és az egyház módszeresen eltussolta ezeket az ügyeket. A jelentésben egyébként nem esett szó arról, hogy Hutsko atya is bűnös lenne.

A botrány kirobbanása után Ferenc pápa levélben ítélte el a bűnös papokat. (USA Today)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.