3 milliárdból újították fel a Palatinust, de csak a betonba karcolt térkőmintára futtotta

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Összesen közel 3 milliárd forintból újították fel a műemléki védettségű Palatinus standot a Margitszigeten. A bejárattal szemben lévő medencék mellett később több helyen is felszedték az eredeti térkő burkolatot, valószínűleg a csatornázási munkák miatt. Utána viszont nem tették vissza a térkövet, csak kiöntötték a hézagokat betonnal, majd belekarcolták a betonba a térkő mintáját.

Fotó: Olvasónk, Kata

Aki azt hinné, ez csak ideiglenes megoldás, ne legyenek illúziói, a strandot már egy éve átadták.

Frissítés: cikkünk megjelenése után a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleményt juttatott el szerkesztőségünkhez, ezt alább olvashatják:

"A Palatinuson 2015. és 2017. év között zajló beruházás elsődleges célja a műemléki rekonstrukció és az egész évben nyitva tartó gyógyfürdővé való fejlesztés volt. Ezzel együtt épült egy teljesen új büfé épület a strand budai oldalán. A főépületet és a büfé épületet közvetlenül érintő dekor beton járdaszakaszokat, - hozzávetőlegesen 4000m2-t - a beruházás során új térkőre cseréltünk. A beruházás saját forrásból történt, a medencék körüli járdák kicserélésére már nem maradt keret.

A strand medencéit körülvevő homok-sárga dekor beton - amiről a cikkben megjelent kép is készült - 2002-ben a medencék felújításával egyidejűleg létesült. Tehát ezek eredetileg sem térköves területek, hanem festett, öntött beton, amit folyamatosan cserélünk. A cikkben hibásan került megjelentetésre, hogy ez a tavaly befejeződött felújítás részét képezte. Az azóta eltelt 16 évben kisebb nagyobb csőtörések, hálózatjavítások okán több helyen meg kellett bontani a felületet. A jövőben egy többlépcsős terv során tervezzük a medencét körülvevő járdaszakaszokat cserélni."

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.