A nap hőse a 66 éves magyar bringás, aki rejtett motorral bukott le a veterán-világbajnokságon

Több 444 videó?
Szeretném

Félig mulatva, félig szörnyülködve számol be az osztrák sajtó arról, hogy a biciklijébe épített rejtett elektromos motorral bukott meg egy veterán magyar kerékpárversenyző a tiroli St Johannban rendezett szenior országúti vébén. A beszámolókból kiderül, hogy bár van szúrópróbaszerű ellenőrzés is, ezúttal tippre mentek az ellenőrök a 65-69 évesek futamának rajtja előtt.

A fair play magyar hőse nem akárki a korosztályában, tavaly ugyanis nagy fölénnyel, a háromfős üldözőbolyt 1 perc 57 másodperccel, a főmezőnyt 3 perccel megelőzve lett világbajnok az akkor 76 kilométeres távon. Most már érthető, miért tudott ekkora előnyt szerezni.

A magyar versenyző az ellenőrök láttán látványosan ideges lett, majd amint leleplezték, egyszerűen eltűnt a helyszínről. Ő volt az első, aki a verseny történetében motordoppinggal bukott le, a szenior magyar innováció nagyobb dicsőségére.

Harald Baumann, az amatőr esemény 74 éves főszervezője azt nyilatkozta, hogy reméli, hogy a bukta jó figyelmeztetés lehet azoknak, akik ilyesmin törték a fejüket.

A verseny honlapja alapján gyorsan ellenőrizhető, hogy a szóban forgó innovátort Nagy Attilának hívják. Egy névtelen forrás az Indexnek azt mondta, hogy a bringás nem előszöt motorozott, már hazai versenyeken is használta a tiltott eszközt.

(via Index)