A nap hőse a 66 éves magyar bringás, aki rejtett motorral bukott le a veterán-világbajnokságon

Félig mulatva, félig szörnyülködve számol be az osztrák sajtó arról, hogy a biciklijébe épített rejtett elektromos motorral bukott meg egy veterán magyar kerékpárversenyző a tiroli St Johannban rendezett szenior országúti vébén. A beszámolókból kiderül, hogy bár van szúrópróbaszerű ellenőrzés is, ezúttal tippre mentek az ellenőrök a 65-69 évesek futamának rajtja előtt.

A fair play magyar hőse nem akárki a korosztályában, tavaly ugyanis nagy fölénnyel, a háromfős üldözőbolyt 1 perc 57 másodperccel, a főmezőnyt 3 perccel megelőzve lett világbajnok az akkor 76 kilométeres távon. Most már érthető, miért tudott ekkora előnyt szerezni.

A magyar versenyző az ellenőrök láttán látványosan ideges lett, majd amint leleplezték, egyszerűen eltűnt a helyszínről. Ő volt az első, aki a verseny történetében motordoppinggal bukott le, a szenior magyar innováció nagyobb dicsőségére.

Harald Baumann, az amatőr esemény 74 éves főszervezője azt nyilatkozta, hogy reméli, hogy a bukta jó figyelmeztetés lehet azoknak, akik ilyesmin törték a fejüket.

A verseny honlapja alapján gyorsan ellenőrizhető, hogy a szóban forgó innovátort Nagy Attilának hívják. Egy névtelen forrás az Indexnek azt mondta, hogy a bringás nem előszöt motorozott, már hazai versenyeken is használta a tiltott eszközt.

(via Index)Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.