Kikapott Bódvarákón a falopásért elítélt polgármester

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A független Dámóczi Attila Miklós lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódvarákó polgármestere a vasárnapi időközi választáson - közölte Vécsei Vilmos jegyző az MTI-vel.

A település 84 választópolgára közül 67-en voksoltak, közülük 49-en szavaztak a nyertes jelöltre. A szintén függetlenként induló Farkas Árpád 18 szavazatot kapott.

Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi településvezetőnek le kellett mondania méltatlanság miatt. Ez a településvezető a most kikapott Farkas Árpád volt.

A polgármester-választást majd másféléves hercehurca előzte meg. A volt polgármester alapból nem sietett beszámolni róla, hogy elítélték, de aztán az ítélet egyszer csak rejtélyes módon megjelent a falu közepén egy műanyag széken.

Aztán a képviselőtestület még megszavazta, hogy nem méltatlan a tisztségére (a három testületi tagból egy ő maga volt), később azonban a közigazgatási bíróság kimondta, hogy mégis az. Csütörtökön jártunk a faluban, a teljes történetet itt olvashatja.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.