Kikapott Bódvarákón a falopásért elítélt polgármester

2018 augusztus 26., vasárnap 19:47
130

A független Dámóczi Attila Miklós lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bódvarákó polgármestere a vasárnapi időközi választáson - közölte Vécsei Vilmos jegyző az MTI-vel.

A település 84 választópolgára közül 67-en voksoltak, közülük 49-en szavaztak a nyertes jelöltre. A szintén függetlenként induló Farkas Árpád 18 szavazatot kapott.

Az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi településvezetőnek le kellett mondania méltatlanság miatt. Ez a településvezető a most kikapott Farkas Árpád volt.

A polgármester-választást majd másféléves hercehurca előzte meg. A volt polgármester alapból nem sietett beszámolni róla, hogy elítélték, de aztán az ítélet egyszer csak rejtélyes módon megjelent a falu közepén egy műanyag széken.

Aztán a képviselőtestület még megszavazta, hogy nem méltatlan a tisztségére (a három testületi tagból egy ő maga volt), később azonban a közigazgatási bíróság kimondta, hogy mégis az. Csütörtökön jártunk a faluban, a teljes történetet itt olvashatja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt