Egy olyan szakember jelentkezett be a baloldali ellenzék listavezetőjének az EP-választásra, aki idén egy választáson már parádézott listavezetőként

2018 augusztus 27., hétfő 5:11
336

Frissítés: cikkünk megjelenése után Karácsony Gergely azt nyilatkozta a Mércének, nem mondott ilyet, a kormányközeli Hír TV kiforgatta a szavait.

A Hír Tv-ben jelentette be Karácsony Gergely zuglói polgármester és Párbeszéd-társelnök, hogy ha felkérnék, elvállalná egy közös baloldali ellenzéki lista vezetését a jövő évi EP-választásokon.

Karácsony bejelentkezése teljesen logikus: a tavaszi országgyűlési választásokon remek eredményt ért el az MSZP-Párbeszéd közös lista vezetőjeként és arcaként: nem minden idők legrosszabb, hanem minden idők második legrosszabb MSZP-s eredményét hozta össze 11,91 százalékkal. Pedig akár ki is ejthette volna a parlamentből a szocialistákat, ha 1,92 százalékkal kevesebbet szerez, mert pártszövetségeknek 10% volt a bejutási küszöb. De nem ejtette ki őket, úgy vette a küszöböt, mint valami faipari nagykereskedő. Ennél kevesebbet listán csak 1990-ben, a rendszerváltás antikommunista lázában megtartott választáson kapott a szocialista párt.

“Én nagyon hiszek a szociális Európában, nagyon hiszek a szociális demokrácia magyarországi és európai terjesztésében, és egy olyan kampányt szívesen tudnék támogatni bármilyen szinten, ami ezeket a szociális kérdéseket feszegeti és az Európai Unió jelenlegi működésével kapcsolatos kritikákat sem rejti véka alá”

- mondta a Hír Tv-ben Karácsony Gergely.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt