Kiderült, miért mossák le szinte rögtön, ha valaki felírja a falra, hogy Orbán egy geci

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Lassan népi hagyomány lesz abból, hogy valaki felgraffitizi a Margit-híd talpára, hogy “Orbán egy geci”, mire a közterület-fenntartó példás gyorsasággal eltünteti a feliratot.

2015 óta többször is felfújták a Margit híd középső pillérjére a feliratot, de mindig gyorsan eltűnt. Aztán augusztus elején porszem került a gépezetbe, mert akkor egy rovásírásos felirat került a hídlábhoz, de a jelentése ugyanaz volt. Ezt azonban több ideig tartott dekódolni, viszont amint megjelent az újságban, hogy mi is az, rögtön eltüntették.

Ezután, múlt pénteken már Braille-írással fújták fel ugyanoda, ugyanazt a feliratot.

A sok graffitizés közepette az RTL Híradó megkérdezte a Fővárosi Közterület-Fenntartót, mégis mi alapján takarítják a városban található graffitiket, hiszen rengeteg hely van, ahol láthatóan a kutya sem foglalkozik a falon lévő feliratokkal, de az “Orbán egy geci” mindig példás gyorsasággal eltűnik.

Azt válaszolták, elsőbbséget élveznek a szélsőséges politikai tartalmú, vagy közízlést sértő falfirkák”.

[
]

Azt azonban nem mérlegelik, hogy a felirat kire vonatkozik.

Ez utóbbi kijelentést azonban legalábbis árnyalja egy 2017-es graffitis kísérlet, amikor is egy budai graffitis nem csak azt festette fel a falra, hogy "Orbán egy geci", hanem azt is, hogy "Simicska egy geci" és "Soros egy geci".

Érdekes módon a miniszterelnökre vonatkozó feliratokból az "Orbánt" sikerült áthúznia a reagáló erőknek fekete festékkel. A festék azonban Simicskánál és Sorosnál elfogyhatott, azokat ugyanis nem tüntették el.