McCain halálát úgy jelentette be az NBC, hogy az bőven verte az Antall József halálhíre miatt megszakított Kacsameséket

media
2018 augusztus 27., 06:36
comments 93

Egy generációnyi magyar ember legbizarrabb és talán legmeghatározóbb televíziós élménye volt, amikor 1993. december 12.-én vasárnap délután hatkor a Magyar Televízióban a Gonosz bálna című Kacsamesék-epizód ment a Walt Disney bemutatja című műsorban - akkoriban még bőven nem voltak kertévék és mindenki ezt nézte - és Dagobert bácsi éppen azt kiabálta az asztalt verve, hogy

Egy tengeri szörny felfalta a fagylaltomat!

amikor megszakították az adást, hogy egy ideig a Magyar Televízió logóját sugározzák valami gyászzene kíséretében,

link Forrás

hogy a tanácstalan nézők szeme előtt pár perccel később megjelenjen Boross Péter belügyminiszter és bejelentse a miniszterelnök halálhírét.

link Forrás

Na, tegnap talán még ennél is bizarrabb adásmenetet eredményezett John McCain halálhíre az NBC-n. Az amerikai tévécsatornán éppen egy, az America's Got Talent című tehetségkutató tévéshow különkiadása ment, amikor az adást megszakították, hogy beszámoljanak az egyik legismertebb és igen népszerű amerikai politikus/háborús hős halálhíréről. 

Hogy a gyászos-magasztos blokk végén, miután Richard Lui műsorvezető kőarccal, a klasszikus, tragikus-kimért tévés gyászhírbejelentő hangon megismételte, hogy McCain 81 évesen meghalt és most folytatják a megszakított adást, arra a jelenetre ugorjunk vissza, hogy

két, szumóbirkózóhoz hasonlóan kövér, félmeztelen, a fején gumi delfinmaszkot viselő férfi önkielégítésre emlékeztető mozdulatokkal kering egy színpadon, hogy később össze is csókolózzanak

Mint már említettük ugyanis, az adásmegszakítás előtt az America's Got Talent ment, azon belül is a Japanese Belly Guys (Pocakos Japán Fickók) nevű komikus duó Dolphin Love Story (Delfin Szerelmi Történet) című produkciója. A  Pocakos Japán Fickók specialitása pedig az, hogy annyira kövérek, hogy a pocakjuk redőinek mozgatásával mindenféle hangkeltő eszközöket tudnak megszólaltani. 

Íme a médiatörténeti percek:

link Forrás

Ez pedig a pocakosok teljes produkciója:

link Forrás




Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.