Elkapták a férfit, aki a saját kutyáját akasztotta fel Inárcson

Az 51 éves férfi a hétvégén Inárcs, Csikósi utca végén lévő erdős területen egy fára felakasztotta a kutyáját, ami ennek következtében elpusztult - írja a Police.hu. Az elpusztult kutyát vasárnap reggel egy férfi vette észre, aki bejelentést tett a rendőrségre. A dabasi rendőrök négy órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a kutya gazdáját, akit otthonában elfogtak, és a Dabasi Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták. 

A szörnyű esetről szombaton írtunk először, egy olvasónk volt ugyanis az a személy, aki a kutya holttestét megtalálta.

„Ma délelőtti kutyasétáltatás közben fedeztem fel ezt a brutális tettet! Jelentettem a rendőrségen, kb. 5 perc alatt kiért a járőr, jelenleg is helyszínelnek. Ezt - az eredetileg kis-közepes termetű zsemleszínű szuka - kutyust tegnap délelőtt még láttam a faluban kóborolni, az emlői állapota alapján nemrég szülhetett talán. Ma délelőtt már felakasztva, megégetve találtam az inárcsi Csíkosi út folytatásában lévő erdős-bokros területen. (Olvasónk később pontosított, hogy a kutyát nem perzselték meg, hanem az eső miatt nézett ki úgy.) Mellékelem a fotókat, amiket készítettem. Sajnos esély sincs elkapni azt a férget, aki ezt tette, falu széle, térfigyelő kamerák sincsenek a környéken. Iszonyat, hogy ilyen emberek élnek a közvetlen környezetünkben.”

A Dabasi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

Fotó: Police.hu
Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.