395 embert tartóztattak le a Notting Hill-i karneválon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Háromszázkilencvenöt embert vettek őrizetbe az idei, vasárnaptól hétfőig tartó nyugat-londoni Notting Hill-i karibi fesztiválon, ami a világ második legnagyobb utcai bulija.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

 A hatóságok szerint még több embert vehetnek őrizetbe. A fesztiválon harminchét kést, maróanyagot, egy fémcsövet és egy sokkolót koboztak el. Egy késelés is történt, harminc rendőrtiszt pedig megsebesült - közölte hétfő éjszaka a Scotland Yard. A késelésben nem életveszélyes sebesülést szenvedett az áldozat.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A londoni rendőrség háromszázhetvenhárom embert, a brit közlekedési rendőrség további huszonkettőt vett őrizetbe. Tavaly háromszáztizenhárom, míg 2016-ban négyszázötvennégy embert vettek őrizetbe az évente mintegy egymillió látogatót vonzó karneválon.

A Scotland Yard a kétnapos fesztivál idejére engedélyezte a rendfenntartóknak, hogy bárkit indok nélkül megállítsanak és átkutassanak. 

Fotó: David Cliff/NurPhoto

A brit fővárosi rendőrség szerint legalább tizennyolc embert vettek őrizetbe hatósági személy elleni támadás gyanújával, legalább száznegyvenegyet kábítószer miatt, hatvanötöt fegyverbirtoklásért, valamint nyolcat nemi jellegű bűncselekményért.

Dave Musker, a karnevál vezetője ugyanakkor megköszönte azoknak, akik az ünnep szellemében mentek az utcákra.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A karneválon hétfő délután három órakor elhallgattak a hangszórók, és hetvenkét másodpercnyi néma csenddel emlékeztek a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban tavaly nyáron kitört tűzvészben elhunyt hetvenkét emberre.A toronyház a karnevál útvonalának közelében található. (MTI, Independent, Telegraph)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.