395 embert tartóztattak le a Notting Hill-i karneválon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Háromszázkilencvenöt embert vettek őrizetbe az idei, vasárnaptól hétfőig tartó nyugat-londoni Notting Hill-i karibi fesztiválon, ami a világ második legnagyobb utcai bulija.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

 A hatóságok szerint még több embert vehetnek őrizetbe. A fesztiválon harminchét kést, maróanyagot, egy fémcsövet és egy sokkolót koboztak el. Egy késelés is történt, harminc rendőrtiszt pedig megsebesült - közölte hétfő éjszaka a Scotland Yard. A késelésben nem életveszélyes sebesülést szenvedett az áldozat.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A londoni rendőrség háromszázhetvenhárom embert, a brit közlekedési rendőrség további huszonkettőt vett őrizetbe. Tavaly háromszáztizenhárom, míg 2016-ban négyszázötvennégy embert vettek őrizetbe az évente mintegy egymillió látogatót vonzó karneválon.

A Scotland Yard a kétnapos fesztivál idejére engedélyezte a rendfenntartóknak, hogy bárkit indok nélkül megállítsanak és átkutassanak. 

Fotó: David Cliff/NurPhoto

A brit fővárosi rendőrség szerint legalább tizennyolc embert vettek őrizetbe hatósági személy elleni támadás gyanújával, legalább száznegyvenegyet kábítószer miatt, hatvanötöt fegyverbirtoklásért, valamint nyolcat nemi jellegű bűncselekményért.

Dave Musker, a karnevál vezetője ugyanakkor megköszönte azoknak, akik az ünnep szellemében mentek az utcákra.

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

A karneválon hétfő délután három órakor elhallgattak a hangszórók, és hetvenkét másodpercnyi néma csenddel emlékeztek a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban tavaly nyáron kitört tűzvészben elhunyt hetvenkét emberre.A toronyház a karnevál útvonalának közelében található. (MTI, Independent, Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.