Nevelőtanár lett a bukott fideszes polgármesterből lett, gyerekbántalmazási ügybe belebukó iskolaigazgató

A Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium épülete ZuglóbanFotó: Google Street View

A 24.hu azt írja, hogy a Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium nevelőtanára lett a gyerekbántalmazási ügybe keveredett Putnoki Zsolt, aki egy hónapja hagyta ott a Budapest XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatói posztját.

A lapnak áprilisban Putnoki Zsoltról több szülő és tanár azt mondta, hogy több, minden esetben roma gyereket megütött, köztük egy kislányt. Legutóbb áprilisban Putnoki a beszámolók szerint felelősségre vont egy 13 éves fiút, aki azt mondta: „Ne bántson, igazgató úr!” Putnoki viszont azt mondta, a gyerek kétszer megütötte, ezért rendőri intézkedést kért, és feljelentést tett, de ellene is eljárás indult.

Putnoki Zsolt július 12-én kérte a közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését, amit a Közép-Pesti Tankerületi Központ elfogadott.

Az Emmi oktatási államtitkársága tavaly úgy nevezte ki Putnokit a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola élére, hogy a férfi leadott szakmai programját a tantestület 87 százaléka nem támogatta, az alkalmazottak 89 százaléka ellenezte, a szülői munkaközösség sem kért belőle, és a XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete is alkalmatlannak tartotta. Akkor az iskola addigi vezetője is elindult a pályázaton, és az ő elképzelései támogatást is kaptak, de aztán váratlanul visszalépett.

Putnoki Zsolt egyébként korábban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz fideszes polgármestere volt, 2015-ben megint elindult, de csak harmadik lett. (via 24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.