Véget érhet a gyerekszám-korlátozás Kínában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: GREG BAKER/AFP

Megszűnhet az a szabályozás Kínában, ami alapján egy nőnek legfeljebb csak két gyereke lehet. Az állami sajtóban megjelent új családjogi tervezet már nem említ ilyen korlátozást.

35 éven át, egészen 2016-ig csak egy gyerek volt a korlát, akkor felemelték kettőre. Ha valakinek több gyereke volt, büntetést kellett fizetnie. Mostanra viszont már a csökkenő születésszámok miatt kezdtek aggódni Kínában: 2030-ra a lakosság negyede idősebb lesz hatvannál, és attól tartanak, hogy nem lesz elég munkaerő. az új törvényjavaslatot most kezdik megvitatni, 2020-ra léphet életbe. (Euronews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.