Véget érhet a gyerekszám-korlátozás Kínában

Fotó: GREG BAKER/AFP

Megszűnhet az a szabályozás Kínában, ami alapján egy nőnek legfeljebb csak két gyereke lehet. Az állami sajtóban megjelent új családjogi tervezet már nem említ ilyen korlátozást.

35 éven át, egészen 2016-ig csak egy gyerek volt a korlát, akkor felemelték kettőre. Ha valakinek több gyereke volt, büntetést kellett fizetnie. Mostanra viszont már a csökkenő születésszámok miatt kezdtek aggódni Kínában: 2030-ra a lakosság negyede idősebb lesz hatvannál, és attól tartanak, hogy nem lesz elég munkaerő. az új törvényjavaslatot most kezdik megvitatni, 2020-ra léphet életbe. (Euronews)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.