A US Open szervezői belátták, hogy hülyeség volt meginteni a francia teniszezőnőt egy polócsere miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A francia Alize Cornet kedden a US Openen játszott Queens. MIvel iszonyatosan meleg volt, a játékosok kaptak 10 perc szünetet, hogy szusszanjanak egyet. Cornet ezt arra használta, hogy polót cseréljen, de amikor visszatért a pályára, észrevette, hogy fordítva vette fel. Mivel nem akarta húzni az időt, gyorsan megfordította, de erre a játékvezető megintette szabálysértés miatt. 

A Női Tenisz Szövetség (WTA) kiakadt a döntés miatt, a szervezet szerint nincs olyan szabályuk, ami megtiltaná a játékosoknak, hogy pólót cseréljenek a pályán, Alize pedig semmi rosszat nem tett. A US Open szervezői azóta közölték, hogy sajnálják, hogy megintették a játékost. Hozzátették, hogy többé nem fordul elő hasonló tévedés, azt pedig szerencsésnek nevezték, hogy csak egy figyelmeztetésről volt szó, nem pedig büntetésről vagy bírságról. 

A minibotrány közben többen arra is felhívták a figyelmet, hogy olyankor fel sem merült a büntetés lehetősége, amikor férfi játékosok tépték le magukról a pólót.

Cornet egyébként elvesztette a meccset a svéd Johanna Larsson ellen. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.