Az összes erdélyi magyar párt támogatná Bölöni László marosvásárhelyi polgármesterségét

Bölöni László fociedző néhány napja jelentette be, hogy gondolkozik azon, hogy elinduljon a 2020-as választáson Marosvásárhely polgármesteri székéért.

A Krónika című erdélyi lap végigkérdezte mindhárom erdélyi magyar pártot az ötletről, és azok képviselői (RMDSZ, EMNP, MPP) egybehangzóan azt mondták, hogy támogatnák Bölönit.

Marosvásárhely lakosságának jó 40 százaléka magyar nemzetiségű. 2000-ig magyar polgármester vezette a várost, ám azóta a román nemzetiségű Dorin Florea irányítja. A magyar pártok azt remélik, hogy Bölöni elég népszerű a román választók körében is ahhoz, hogy rá szavazzanak.

Bölöni László az Antwerpen edzőjeként egy belga bajnokin.Fotó: BRUNO FAHY/BELGA/AFP

A marosvásárhelyi születésű Bölöni László az egyik legismertebb romániai futballista és edző. Tagja volt az 1986-ban BEK-et nyert Steua Bukarestnek, és 108-szor szerepelt a román válogatottban is. Edzőként a Sporting Lisszabonnál ő fedezte fel Cristiano Ronaldot. Jelenleg a belga Royal Antwerp csapatának az edzője. Többször is felmerült a neve, mint lehetséges magyar szövetségi kapitány.   

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.