Az összes erdélyi magyar párt támogatná Bölöni László marosvásárhelyi polgármesterségét

külföld
2018 augusztus 29., 09:13
comments 20

Bölöni László fociedző néhány napja jelentette be, hogy gondolkozik azon, hogy elinduljon a 2020-as választáson Marosvásárhely polgármesteri székéért.

A Krónika című erdélyi lap végigkérdezte mindhárom erdélyi magyar pártot az ötletről, és azok képviselői (RMDSZ, EMNP, MPP) egybehangzóan azt mondták, hogy támogatnák Bölönit.

Marosvásárhely lakosságának jó 40 százaléka magyar nemzetiségű. 2000-ig magyar polgármester vezette a várost, ám azóta a román nemzetiségű Dorin Florea irányítja. A magyar pártok azt remélik, hogy Bölöni elég népszerű a román választók körében is ahhoz, hogy rá szavazzanak.

photo_camera Bölöni László az Antwerpen edzőjeként egy belga bajnokin. Fotó: BRUNO FAHY/BELGA/AFP

A marosvásárhelyi születésű Bölöni László az egyik legismertebb romániai futballista és edző. Tagja volt az 1986-ban BEK-et nyert Steua Bukarestnek, és 108-szor szerepelt a román válogatottban is. Edzőként a Sporting Lisszabonnál ő fedezte fel Cristiano Ronaldot. Jelenleg a belga Royal Antwerp csapatának az edzője. Többször is felmerült a neve, mint lehetséges magyar szövetségi kapitány.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.