El kellett vinni a wiesbadeni Erdogan szobrot, mert nem bírták idegekkel a helyiek a performanszt

A németországi Wiesbadenben művészeti biennálét tartanak éppen, aminek az idei témája a "rossz hírek". A fesztivál egyik attrakciója volt, hogy felállítottak egy négy méter magas, aranyszínű Erdogan szobrot, ami pont olyan tartásban mutatott egyik kezével előre, mint Szaddám Huszein aranyszobra, aminek 2003-as ledöntése fontos szimbólumává vált Irak amerikai megszállásának.

A wiesbadeni Erdogan nagyon súlyos vitákhoz vezetett a városban, hangosan összeszólalkoztak miatta az emberek, és félő volt, hogy fizikai erőszak serken az indulatokból. Úgyhogy a város polgármestere úgy döntött, hogy el kell vinni.

A wiesbadeni Erdogan szobor itt még a helyén van.Fotó: ARNE DEDERT/dpa Picture-Alliance/AFP

A fesztivál vezetője sajnálja, hogy nem lehet egy műtárggyal együtt élni, míg a helyi AfD egyik politikusa azt mondta, hogy hülye volt aki odarakta. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.