Kiutasítottak egy képviselőnőt a türingiai parlamentből, mert a hathetes babájával jelent meg az ülésteremben

külföld
2018 augusztus 29., 20:05
comments 239

A CDU-s Christian Carius házelnök szerdán kiküldte a türingiai tartományi parlament ülésterméből az egyik zöldpárti képviselőnőt, mert a hathetes kisfiával jelent meg az ülésteremben. Ezután az ülést a Zöldek és a Linke képviselőinek tiltakozása miatt fél órára félbe kellett szakítani, de Madeleine Henfling így sem mehetett vissza a gyerekével.

A házelnök először a házszabályra hivatkozott, ami nem említi, hogy az anyák behozhatnák a gyerekeiket, majd gyerekvédelmi megfontolásból azt ajánlotta a képviselőknek, hogy gondoskodjanak a gyerekeik elhelyezéséről.

A képviselőknek nem jár e gyerekgondozási szabadság, és egyébként a tartományi parlamentben gyerekmegőrző sem működik. Henfling az eset után a Facebookon azt írta, hogy mivel nem kérhet szülési szabadságot, legalább a képviselői kötelességét szerette volna teljesíteni. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt