Kiutasítottak egy képviselőnőt a türingiai parlamentből, mert a hathetes babájával jelent meg az ülésteremben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A CDU-s Christian Carius házelnök szerdán kiküldte a türingiai tartományi parlament ülésterméből az egyik zöldpárti képviselőnőt, mert a hathetes kisfiával jelent meg az ülésteremben. Ezután az ülést a Zöldek és a Linke képviselőinek tiltakozása miatt fél órára félbe kellett szakítani, de Madeleine Henfling így sem mehetett vissza a gyerekével.

A házelnök először a házszabályra hivatkozott, ami nem említi, hogy az anyák behozhatnák a gyerekeiket, majd gyerekvédelmi megfontolásból azt ajánlotta a képviselőknek, hogy gondoskodjanak a gyerekeik elhelyezéséről.

A képviselőknek nem jár e gyerekgondozási szabadság, és egyébként a tartományi parlamentben gyerekmegőrző sem működik. Henfling az eset után a Facebookon azt írta, hogy mivel nem kérhet szülési szabadságot, legalább a képviselői kötelességét szerette volna teljesíteni. (FAZ)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.