Kiutasítottak egy képviselőnőt a türingiai parlamentből, mert a hathetes babájával jelent meg az ülésteremben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A CDU-s Christian Carius házelnök szerdán kiküldte a türingiai tartományi parlament ülésterméből az egyik zöldpárti képviselőnőt, mert a hathetes kisfiával jelent meg az ülésteremben. Ezután az ülést a Zöldek és a Linke képviselőinek tiltakozása miatt fél órára félbe kellett szakítani, de Madeleine Henfling így sem mehetett vissza a gyerekével.

A házelnök először a házszabályra hivatkozott, ami nem említi, hogy az anyák behozhatnák a gyerekeiket, majd gyerekvédelmi megfontolásból azt ajánlotta a képviselőknek, hogy gondoskodjanak a gyerekeik elhelyezéséről.

A képviselőknek nem jár e gyerekgondozási szabadság, és egyébként a tartományi parlamentben gyerekmegőrző sem működik. Henfling az eset után a Facebookon azt írta, hogy mivel nem kérhet szülési szabadságot, legalább a képviselői kötelességét szerette volna teljesíteni. (FAZ)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.