Kiutasítottak egy képviselőnőt a türingiai parlamentből, mert a hathetes babájával jelent meg az ülésteremben

külföld
2018 augusztus 29., 20:05
comments 238

A CDU-s Christian Carius házelnök szerdán kiküldte a türingiai tartományi parlament ülésterméből az egyik zöldpárti képviselőnőt, mert a hathetes kisfiával jelent meg az ülésteremben. Ezután az ülést a Zöldek és a Linke képviselőinek tiltakozása miatt fél órára félbe kellett szakítani, de Madeleine Henfling így sem mehetett vissza a gyerekével.

link Forrás

A házelnök először a házszabályra hivatkozott, ami nem említi, hogy az anyák behozhatnák a gyerekeiket, majd gyerekvédelmi megfontolásból azt ajánlotta a képviselőknek, hogy gondoskodjanak a gyerekeik elhelyezéséről.

A képviselőknek nem jár e gyerekgondozási szabadság, és egyébként a tartományi parlamentben gyerekmegőrző sem működik. Henfling az eset után a Facebookon azt írta, hogy mivel nem kérhet szülési szabadságot, legalább a képviselői kötelességét szerette volna teljesíteni. (FAZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.