Putyin csak a nőknek engedett a nyugdíjvitában

Vlagyimir Putyin enyhített a kormány által tervezett nyugdíjreformon, miután komoly tiltakozások kezdődtek az országban és az elnök népszerűsége is bezuhant. Putyin szerint a nők nyugdíjkorhatárát a mostani 55-ről csak 60-re kellene emelni az eredetileg tervezett 63 helyett. Ugyanakkor a férfiaknál a 65 év maradna a mostani 60 helyett. Az eredeti tervezet bejelentése után Putyin népszerűségi indexe 80 százalékról 64 százalékra esett vissza az állami VTsIOM felméárései szerint. 

Fotó: Vitaliy Ankov/Sputnik

A tévés üzenetében az elnök azt mondta, hogy a korhatár emelésére azért van szükség, mert csökken az ország dolgozó korú népessége. Beszélt arról is, hogy a lépést régóta halogatták, ami növelte az infláció és a elszegényedés veszélyét. Ezért a további halogatást felelőtlennek tartaná. 

Az elnökválasztás után bejelentett nyugdíjreformot sokan azért ellenezték, mert attól tartanak, meg sem élnék a nyugdíjat. Ez pedig nem is teljesen alaptalan, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az orosz férfiak várható élettartama 66 év, a nőké pedig 77. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.