Putyin csak a nőknek engedett a nyugdíjvitában

Vlagyimir Putyin enyhített a kormány által tervezett nyugdíjreformon, miután komoly tiltakozások kezdődtek az országban és az elnök népszerűsége is bezuhant. Putyin szerint a nők nyugdíjkorhatárát a mostani 55-ről csak 60-re kellene emelni az eredetileg tervezett 63 helyett. Ugyanakkor a férfiaknál a 65 év maradna a mostani 60 helyett. Az eredeti tervezet bejelentése után Putyin népszerűségi indexe 80 százalékról 64 százalékra esett vissza az állami VTsIOM felméárései szerint. 

Fotó: Vitaliy Ankov/Sputnik

A tévés üzenetében az elnök azt mondta, hogy a korhatár emelésére azért van szükség, mert csökken az ország dolgozó korú népessége. Beszélt arról is, hogy a lépést régóta halogatták, ami növelte az infláció és a elszegényedés veszélyét. Ezért a további halogatást felelőtlennek tartaná. 

Az elnökválasztás után bejelentett nyugdíjreformot sokan azért ellenezték, mert attól tartanak, meg sem élnék a nyugdíjat. Ez pedig nem is teljesen alaptalan, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint az orosz férfiak várható élettartama 66 év, a nőké pedig 77. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.