Sokkal kevesebb menekült érkezett idén Európába, mint tavaly

migráció
2018 augusztus 29., 05:42
comments 107

2015 óta évről évre hatalmas arányban csökken az Európába érkező menekültek száma.

Az ENSZ migrációs ügynökségének jelentése szerint idén augusztus 26-ig összesen 67.122 ember érkezett a Földközi-tengeren Európába. Tavaly, ugyanennyi idő alatt még 123.205, vagyis szinte kétszer ennyi. Tavalyelőtt pedig augusztus 26-ig 272.616-an érkeztek ugyanezen az útvonalon. Vagyis évről évre egyre kevesebben jönnek.

A fő célpont idén először Spanyolország volt, 27,994 menekülttel. Olaszországba 19,761-en, Görögországba 18,529-en léptek partra menekültként.

Olaszországba öt éve nem érkezett olyan kevés menekült, mint idén augusztusban. Ennek ellenére az olasz kormány azzal zsarolja éppen az EU-t, hogy nem fizeti be költségvetési hozzájárulását, ha nem viszik el tőlük a menekülteket. (ENSZ - IOM)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.