A Panasonic elviszi európai központját Nagy-Britanniából

A japán vállalat úgy döntött, hogy Londonból Amszterdamba költöztetik át az európai székhelyüket, mivel félnek, hogy a brexit után különféle adózási problémák merülnének fel abból, hogy Nagy-Britanniából irányítják az uniós piacot. 

Ahogy közeledik a brexit 2019 márciusi dátuma, egyre több multinacionális vállalat jelezte, hogy tervezik elvinni irodáikat Londonból. 

Számos japán cég attól tart, hogy miután Nagy-Britannia elhagyja az EU-t, jelentősen leviszik majd a társasági adót, hogy ezzel vonzzanak oda vállalatokat, emiatt azonban Japánban adóparadicsomként tekinthetnek az országra, ami problémákat okozna a vállalatok számára odahaza. Mert ha a Panasonicnak kevesebb adót kéne fizetnie Nagy-Britanniában, cserében jóval nagyobb részesedést kellene esetleg fizetniük otthon, mondta a Panasonic európai vezetője, Laurent Abadie. 

Abadie beszélt arról is, hogy a vállalat 15 hónapja gondolkozott a költözésen. Végül úgy döntöttek, hogy a pénzügyi szolgáltatásokkal és auditálással foglalkozó alkalmazottaik költöznek Amszterdamba, és csak a befektetéssel foglalkozó alkalmazottak maradnak az országban. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.