Csoportos fegyveres rablással gyanúsítják Belgium legismertebb sportkommentátorát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy, Brüsszel agglomerációjában lévő, jómódú kisvárosban elkövetett fegyveres rablás elkövetésével vádolták meg Belgium egyik legismertebb sportkommentátorát,  Stephane Pauwelst.

Pauwelst az ügyészség csoportosan elkövetett fegyveres rablással vádolja. A gyanú szerint 2017-ben szálltak meg éjjel egy otthont Lasne városában. 

A letartóztatás egy nagyobb nyomozás eredménye lett: szervezett bűnözői csoportok ellen indítottak a belga rendőrök hónapokkal ezelőtt vizsgálatot, többek között betörésekkel és drogkereskedelemmel vádolva őket. 

Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ/AFP

Egyelőre öt embert vette őrizetbe. Pauwelst kedden kapcsolták le a rendőrök, szerdán egy bíró pedig vád alá helyezte, de nem kell előzetesben maradnia a tárgyalásig. 

Az 50 éves férfi az ország legnagyobb kábeltévéjénél, a RTL-TVI-nél sportriporter, de mellette számos francia stadionban szerepelt már bemondóként focimeccseken. A sportközvetítések mellett az RTL-en van egy saját műsora is, itt hétköznapi emberek és hírességek életéből mutat be rendkívüli történeteket. 

Az RTL Belgium közleménye szerint azonnal felfüggesztették Pauwels munkaviszonyát, és további döntésig megvárják a vizsgálatok végét. (AFP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.