Csoportos fegyveres rablással gyanúsítják Belgium legismertebb sportkommentátorát

2018 augusztus 30., csütörtök 11:16

Egy, Brüsszel agglomerációjában lévő, jómódú kisvárosban elkövetett fegyveres rablás elkövetésével vádolták meg Belgium egyik legismertebb sportkommentátorát,  Stephane Pauwelst.

Pauwelst az ügyészség csoportosan elkövetett fegyveres rablással vádolja. A gyanú szerint 2017-ben szálltak meg éjjel egy otthont Lasne városában. 

A letartóztatás egy nagyobb nyomozás eredménye lett: szervezett bűnözői csoportok ellen indítottak a belga rendőrök hónapokkal ezelőtt vizsgálatot, többek között betörésekkel és drogkereskedelemmel vádolva őket. 

Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ/AFP

Egyelőre öt embert vette őrizetbe. Pauwelst kedden kapcsolták le a rendőrök, szerdán egy bíró pedig vád alá helyezte, de nem kell előzetesben maradnia a tárgyalásig. 

Az 50 éves férfi az ország legnagyobb kábeltévéjénél, a RTL-TVI-nél sportriporter, de mellette számos francia stadionban szerepelt már bemondóként focimeccseken. A sportközvetítések mellett az RTL-en van egy saját műsora is, itt hétköznapi emberek és hírességek életéből mutat be rendkívüli történeteket. 

Az RTL Belgium közleménye szerint azonnal felfüggesztették Pauwels munkaviszonyát, és további döntésig megvárják a vizsgálatok végét. (AFP)