Csoportos fegyveres rablással gyanúsítják Belgium legismertebb sportkommentátorát

Több 444 videó?
Szeretném

Egy, Brüsszel agglomerációjában lévő, jómódú kisvárosban elkövetett fegyveres rablás elkövetésével vádolták meg Belgium egyik legismertebb sportkommentátorát,  Stephane Pauwelst.

Pauwelst az ügyészség csoportosan elkövetett fegyveres rablással vádolja. A gyanú szerint 2017-ben szálltak meg éjjel egy otthont Lasne városában. 

A letartóztatás egy nagyobb nyomozás eredménye lett: szervezett bűnözői csoportok ellen indítottak a belga rendőrök hónapokkal ezelőtt vizsgálatot, többek között betörésekkel és drogkereskedelemmel vádolva őket. 

Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ/AFP

Egyelőre öt embert vette őrizetbe. Pauwelst kedden kapcsolták le a rendőrök, szerdán egy bíró pedig vád alá helyezte, de nem kell előzetesben maradnia a tárgyalásig. 

Az 50 éves férfi az ország legnagyobb kábeltévéjénél, a RTL-TVI-nél sportriporter, de mellette számos francia stadionban szerepelt már bemondóként focimeccseken. A sportközvetítések mellett az RTL-en van egy saját műsora is, itt hétköznapi emberek és hírességek életéből mutat be rendkívüli történeteket. 

Az RTL Belgium közleménye szerint azonnal felfüggesztették Pauwels munkaviszonyát, és további döntésig megvárják a vizsgálatok végét. (AFP)