Egy 74 éves leszbikus nő hozzáment a 3 hónapja halott párjához Utah államban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Egyesült Államokban, Utah államban egy bíró házastársaknak nyilvánította a 74 éves Bonnie Foerstert és 82 éves párját, Beverly Grossaintot. Igaz, utóbbi 3 hónapja, Salt Lake Cityben meghalt.

A bíró döntése egyébként a BBC szerint nem precedens nélküli, maximum csak az azonos neműek között.

A pár 1968 januárjában ismerkedett meg New Yorkban, és hamar szerelembe estek, azóta több mint 50 éven keresztül együtt éltek.

Utah államban 2013 óta házasodhatnak azonos neműek, az Egyesült Államokban országszerte pedig 2015-ben vált ez lehetségessé. Bonnie Foerster szerint tervezték ugyan a párjával a házasságot, de folyamatossá váló egészségügyi problémáik miatt nem jutott erre idejük.

Az utóbbi években a két nőt jórészt különböző intézményekben kezelték a betegségeikkel, de Bonnie Foerster jelen volt párja halálakor. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.