Egy 74 éves leszbikus nő hozzáment a 3 hónapja halott párjához Utah államban

Az Egyesült Államokban, Utah államban egy bíró házastársaknak nyilvánította a 74 éves Bonnie Foerstert és 82 éves párját, Beverly Grossaintot. Igaz, utóbbi 3 hónapja, Salt Lake Cityben meghalt.

A bíró döntése egyébként a BBC szerint nem precedens nélküli, maximum csak az azonos neműek között.

A pár 1968 januárjában ismerkedett meg New Yorkban, és hamar szerelembe estek, azóta több mint 50 éven keresztül együtt éltek.

Utah államban 2013 óta házasodhatnak azonos neműek, az Egyesült Államokban országszerte pedig 2015-ben vált ez lehetségessé. Bonnie Foerster szerint tervezték ugyan a párjával a házasságot, de folyamatossá váló egészségügyi problémáik miatt nem jutott erre idejük.

Az utóbbi években a két nőt jórészt különböző intézményekben kezelték a betegségeikkel, de Bonnie Foerster jelen volt párja halálakor. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.