Egy 74 éves leszbikus nő hozzáment a 3 hónapja halott párjához Utah államban

külföld
2018 augusztus 30., 07:15

Az Egyesült Államokban, Utah államban egy bíró házastársaknak nyilvánította a 74 éves Bonnie Foerstert és 82 éves párját, Beverly Grossaintot. Igaz, utóbbi 3 hónapja, Salt Lake Cityben meghalt.

A bíró döntése egyébként a BBC szerint nem precedens nélküli, maximum csak az azonos neműek között.

A pár 1968 januárjában ismerkedett meg New Yorkban, és hamar szerelembe estek, azóta több mint 50 éven keresztül együtt éltek.

Utah államban 2013 óta házasodhatnak azonos neműek, az Egyesült Államokban országszerte pedig 2015-ben vált ez lehetségessé. Bonnie Foerster szerint tervezték ugyan a párjával a házasságot, de folyamatossá váló egészségügyi problémáik miatt nem jutott erre idejük.

Az utóbbi években a két nőt jórészt különböző intézményekben kezelték a betegségeikkel, de Bonnie Foerster jelen volt párja halálakor. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.