Kitört a neten a New York-i kormányzóválasztás eddigi legfontosabb vitája: lehet-e szexista egy terem hőmérséklete?

2018 augusztus 30., csütörtök 6:27
252

A Szex és New Yorkból ismert színésznő Cynthia Nixon elindult a New York-i kormányzóválasztáson, igaz először a demokrata jelöltséget kell megszereznie a jelenlegi kormányzótól, a harmadik ciklusára készülő Andrew Cuomótól. Nixonnak egyetlen esélye lesz szemtől szemben bizonyítania a rátermettségét: lesz egy nyilvános vita.

Nixon kampánycsapata azonban attól tart, hogy a női jelölt hátrányba kerülhet a vitán, ha túlságosan hideg lesz az esemény helyszínéül szolgáló teremben.

Andrew Cuomóról korábban a New York Times is megírta, hogy nyilvános szereplésein kedveli az iszonyatos hideget, a lap azt tanácsolta, hogy ha valaki a kormányzó valamelyik rendezvényére megy, vigyen magával kabátot vagy takarót. Nixon csapata ennek elejébe menve kérte, hogy a vita helyszínéül szolgáló teremben legyen legalább 24 Celsius fok. A jelölt egyik női tanácsadója ezzel kapcsolatban azt mondta, „a munkakörülmények közismerten szexisták, ha beltéri hőmérsékletről van szó”.

A közösségi média - ahogyan hasonló esetekben szokott - felrobbant, az emberek elkezdtek azon vitatkozni, létezik-e egyáltalán olyan, hogy szexista hőmérséklet.

A legtöbb női hozzászóló Nixonékkal volt, hangsúlyozták, hogy ami a férfiaknak megfelelő irodai hőmérséklet, az a nőknek általában már túl hideg. Nagyon sok nő üdvözölte Nixon kérését, ünnepelve, hogy végre lehet beszélni erről a problémáról.

Egy, a Nature magazinban 2015-ben publikált kutatás szerint egyébként az irodák hőmérsékletei valóban a férfiak szervezetének kedveznek, a férfi testnek ugyanis a 22,2 Celsius, a nőinek viszont a 25 Celsius a legkedvezőbb hőmérséklet.

Cuomo kampánystábja szerint egyébként a 24 fok már túl meleg, a kormányzó egyik kampánytanácsadója a Twitterre is posztolt egy jégen hűsölő kutyán, a kép főlé írva, hogy az állat így regenerálódik, miután végignézett egy Nixonéknak kedvező hőmérsékleten tartott vitát. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt