Kitört a neten a New York-i kormányzóválasztás eddigi legfontosabb vitája: lehet-e szexista egy terem hőmérséklete?

A Szex és New Yorkból ismert színésznő Cynthia Nixon elindult a New York-i kormányzóválasztáson, igaz először a demokrata jelöltséget kell megszereznie a jelenlegi kormányzótól, a harmadik ciklusára készülő Andrew Cuomótól. Nixonnak egyetlen esélye lesz szemtől szemben bizonyítania a rátermettségét: lesz egy nyilvános vita.

Nixon kampánycsapata azonban attól tart, hogy a női jelölt hátrányba kerülhet a vitán, ha túlságosan hideg lesz az esemény helyszínéül szolgáló teremben.

Andrew Cuomóról korábban a New York Times is megírta, hogy nyilvános szereplésein kedveli az iszonyatos hideget, a lap azt tanácsolta, hogy ha valaki a kormányzó valamelyik rendezvényére megy, vigyen magával kabátot vagy takarót. Nixon csapata ennek elejébe menve kérte, hogy a vita helyszínéül szolgáló teremben legyen legalább 24 Celsius fok. A jelölt egyik női tanácsadója ezzel kapcsolatban azt mondta, „a munkakörülmények közismerten szexisták, ha beltéri hőmérsékletről van szó”.

A közösségi média - ahogyan hasonló esetekben szokott - felrobbant, az emberek elkezdtek azon vitatkozni, létezik-e egyáltalán olyan, hogy szexista hőmérséklet.

A legtöbb női hozzászóló Nixonékkal volt, hangsúlyozták, hogy ami a férfiaknak megfelelő irodai hőmérséklet, az a nőknek általában már túl hideg. Nagyon sok nő üdvözölte Nixon kérését, ünnepelve, hogy végre lehet beszélni erről a problémáról.

Egy, a Nature magazinban 2015-ben publikált kutatás szerint egyébként az irodák hőmérsékletei valóban a férfiak szervezetének kedveznek, a férfi testnek ugyanis a 22,2 Celsius, a nőinek viszont a 25 Celsius a legkedvezőbb hőmérséklet.

Cuomo kampánystábja szerint egyébként a 24 fok már túl meleg, a kormányzó egyik kampánytanácsadója a Twitterre is posztolt egy jégen hűsölő kutyán, a kép főlé írva, hogy az állat így regenerálódik, miután végignézett egy Nixonéknak kedvező hőmérsékleten tartott vitát. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.