Kitört a neten a New York-i kormányzóválasztás eddigi legfontosabb vitája: lehet-e szexista egy terem hőmérséklete?

életmód
2018 augusztus 30., 06:27
comments 250

A Szex és New Yorkból ismert színésznő Cynthia Nixon elindult a New York-i kormányzóválasztáson, igaz először a demokrata jelöltséget kell megszereznie a jelenlegi kormányzótól, a harmadik ciklusára készülő Andrew Cuomótól. Nixonnak egyetlen esélye lesz szemtől szemben bizonyítania a rátermettségét: lesz egy nyilvános vita.

Nixon kampánycsapata azonban attól tart, hogy a női jelölt hátrányba kerülhet a vitán, ha túlságosan hideg lesz az esemény helyszínéül szolgáló teremben.

Andrew Cuomóról korábban a New York Times is megírta, hogy nyilvános szereplésein kedveli az iszonyatos hideget, a lap azt tanácsolta, hogy ha valaki a kormányzó valamelyik rendezvényére megy, vigyen magával kabátot vagy takarót. Nixon csapata ennek elejébe menve kérte, hogy a vita helyszínéül szolgáló teremben legyen legalább 24 Celsius fok. A jelölt egyik női tanácsadója ezzel kapcsolatban azt mondta, „a munkakörülmények közismerten szexisták, ha beltéri hőmérsékletről van szó”.

link Forrás

A közösségi média - ahogyan hasonló esetekben szokott - felrobbant, az emberek elkezdtek azon vitatkozni, létezik-e egyáltalán olyan, hogy szexista hőmérséklet.

A legtöbb női hozzászóló Nixonékkal volt, hangsúlyozták, hogy ami a férfiaknak megfelelő irodai hőmérséklet, az a nőknek általában már túl hideg. Nagyon sok nő üdvözölte Nixon kérését, ünnepelve, hogy végre lehet beszélni erről a problémáról.

Egy, a Nature magazinban 2015-ben publikált kutatás szerint egyébként az irodák hőmérsékletei valóban a férfiak szervezetének kedveznek, a férfi testnek ugyanis a 22,2 Celsius, a nőinek viszont a 25 Celsius a legkedvezőbb hőmérséklet.

Cuomo kampánystábja szerint egyébként a 24 fok már túl meleg, a kormányzó egyik kampánytanácsadója a Twitterre is posztolt egy jégen hűsölő kutyán, a kép főlé írva, hogy az állat így regenerálódik, miután végignézett egy Nixonéknak kedvező hőmérsékleten tartott vitát. (BBC)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.