Roma–Real és Juventus–Manchester United meccsek jönnek már a Bajnokok Ligája csoportkörében

sport
2018 augusztus 30., 17:06
comments 35

Csütörtök délután sorsolták ki az idei Bajnokok Ligája csoportbeosztását. A sorsolás előtt a nagy kérdés az volt, hogy melyik csoportba kerül majd csak a harmadik kalapba rakott Liverpool, illetve a negyedikbe rakott Inter. (A legnagyobb rejtély meg az volt, hogy a Lokomotiv Moszkva mit keresett az első kalapban.)

A sorsolás előtt annyit lehetett tudni, hogy ugyanabból az országból érkezett csapatok nem kerülhetnek ugyanabba a csoportba. Az az első két kalap kisorsolása után kiderült, hogy várnak majd ránk rangadók már a csoportkörök alatt, a Real Madrid–AS Roma, a Juventus–Manchester United, az Atletico–Dortmund, a Barcelona–Tottenham, de akár a PSG–Napoli is nagy meccset ígér.

A harmadik körben további izgalmak jöttek, a PSV például bekerült a Barcelona és a Tottenham mellé, a negyedik körben pedig ide került az Inter is. Összejött a kőkemény Atletico–Dortmund–Monaco hármas, míg a Liverpool a PSG és a Napoli mellé került. A legkeményebb azonban a B csoport lett, ahol a Barcelona, a Tottenham, a PSV és az Inter játszik majd egymással. 

Az is kiderült, hogy a Szalai Ádámmal felálló, BL-újonc Hoffenheim a Manchester Cityel és a Lyonnal játszhat majd. 

  • A csoport: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, AS Monaco, FC Bruge
  • B csoport: FC Barcelona, Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven, Inter
  • C csoport: PSG, Napoli, Liverpool, Crvena zvezda
  • D csoport: Lokomotiv Moszkva, FC Porto, Schalke 04, Galatasaray 
  • E csoport: Bayern München, Benfica, Ajax, AEK Athén
  • F csoport: Manchester City, Shakhtar Donyeck, Olympique Lyon, Hoffenheim
  • G csoport: Real Madrid, AS Roma, CSZKA Moszkva, Viktoria Plzeň
  • H csoport: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys

Osztottak ki díjakat is a sorsolás alatt, a tavalyi BL-szezon legjobb kapusa a madridi Keylor Navas, a legjobb védője a Szalahot lemészárló Sergio Ramos lett. A legjobb BL-középpályás szintén a Realból érkezett, a vébéezüstérmes Luka Modricot díjazták. A csatár pedig a Realt a Juventusra cserélő Cristiano Ronaldo lett. 

Ez pedig itt az 1999-ben győztes Manchester United csapata:

photo_camera Fotó: ERIC CABANIS/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.