Végigsöpört a világsajtón, hogy meghalt Costa Gavras, mert az AP igazinak hitt egy kamu Twittert

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: ADELA MAC SWINEY/NOTIMEX

A görög kulturális miniszterre hivatkozva írta meg az Associated Press, hogy meghalt a világhírű filmrendező, az Oscar-díjas Costa Gavras. Mivel az AP a világ egyik legnagyobb hírügynöksége, így a gyászhír lejött a New York Timestól kezdve a legkisebb lapokig szerte a világban. Megírta az MTI is, úgyhogy magyar híroldalakon is kezdett terjedni 

- aztán az AP gyorsan visszavonta a sztorit.

Mint írják, az információt egy tweetre alapozták, amelyet látszólag a görög kulturális miniszter tett közzé. A görög kormány azonban közölte, hogy ez egy kamu fiók.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.