Csúcsrangadó nélkül is lehet fincsi a #besztlíg - preview, Day 4

futball
2018 augusztus 31., 19:39
photo_camera Grafika: Szücsi

Habár valóban nem láthatunk majd egy ütközetet sem a sztenderd Top6-osoktól, mégis dúskálunk majd a csemegékben szeptember első hétvégéjén. Többek között lesz itt százszázalékos csapatok küzdelme, izgulhatunk a Cardiff első góljáért, valamint a West Ham első pontgyűjtése miatt, és ki tudja, talán José is kényeztetni fog minket néhány bölcselettel, múltbéli sztorival. Jósoljunk!

photo_camera Alisson imái eddig megóvták kapuját a bekapott góloktól Fotó: OLI SCARFF/AFP

Leicester City - Liverpool, szombat 13:30 Spíler1 TV

A forduló nyitómérkőzése akár a negyedik kör legjobban várt találkozója is lehetne, ha nem rendeznének vasárnap egy Burnley – United kiesési rangadót csörtét is a szigeten. A bajnokságot hibátlanul vezető liverpooliak eddigi legnehezebb feladatuk előtt állnak, hiszen a jó formában lévő, a Sotont múlt héten Vardy nélkül is vert helyzetből legyőző Leicester lesz az ellenfél, amely a King Power Stadionban senkinek sem adja könnyen magát. Hazai oldalon Vardy továbbra is eltiltott, Klopp viszont várhatóan újra felteszi majd a pályára azt a sabloncsapatát, ami az első három párharcot sikerrel vette. A Leicester végig pariban lesz, de ez csak a Liverpool clean sheet-sorozatának megszakításához lesz elég, 2-3-ra nyernek a Vörösök.

Brighton & Hove Albion - Fulham, szombat 16:00

Színház az egész világ, a #besztlíg meg a legnagyobb színpad. Előadásunk egyik szereplője tradicionálisan nincs hozzászokva ehhez a díszlethez és körítéshez, de azért hétről hétre lelkesen igyekszik megfelelni a nagyérdemű elvárásainak. A másik egykoron ünnepelt sztár volt itt, európai turnékra is eljutott, de az elmúlt években már csak a Purgatórium bugyraiban voltak kíváncsiak rá. Szerencsére még időben megállt a lejtőn, fokozatosan építgetve magát visszakerült a legnívósabb társulatba, ahol a múlt heti darabban már elég magabiztosan játszotta el a begyakorolt szerepet (Burnley, 4-2). A következő előadás viszont nem lesz sétagalopp: ezúttal arra a partnerre lesznek többen kíváncsiak a nézőtéren, amelyik a két hete bemutatott produkcióhoz hasonlóval (Manchester United, 3-2) szeretné majd vastapsra ösztönözni a közönséget. Függöny fel, kezdés! Sajnos kevés az akció, sok az unalmas monológ, nem szórakozunk jól. 1-1 a vége.

photo_camera Pellegrininek nélkülöznie kell az osztrák Ibrát? Fotó: IAN KINGTON/AFP

West Ham United - Wolverhampton Wanderers, szombat 16:00

Kell annál nagyobb löket egy újoncnak, hogy pontot rabol a címvédőtől? Aligha. A Wolves ezzel a mentális fröccsel érkezik majd meg története első Olimpiai Stadionban lejátszott bajnoki mérkőzésére, ahol a pocsékul rajtoló, és egyelőre magányosan, pont nélkül a tabella végén kullogó Pellegrini-csapatot kell majd két vállra fektetniük. Nyáron mindkét együttes keretét erősen felpumpálták, de amíg Jorge Mendes érti a csíziót, addig chilei kollégája többnyire a sötétben tapogat. Ráadásul Arnautovic is kisebb sérüléssel bajlódik, az ügyeletes gólfelelős esetleges hiánya pedig könnyen megpecsételheti a hazaiak sorsát. A londoniaknak amúgy sem fekszik az újoncok elleni meccs hazai környezetben, tavaly a Newcastle és a Brighton is hármat gurítva diadalmaskodott a fővárosban. A kalapácsütéseket a farkasok is bírni fogják, de ők megállnak majd kettőnél. 1-2.

Chelsea - Bournemouth, szombat 16:00 Spíler1 TV

Mindkét gárda masszív szezonkezdettel rukkolt elő, így elmondhatjuk - bármennyire is csikorognak a fogaink közben -, hogy egy bajnoki címért, illetve egy európai kupaszereplésért küzdő alakulat csatáját láthatjuk majd. Ráadásul Eddie Howe cseresznyéseinek helyzete nem is teljesen reménytelen, hiszen eddigi három Stamford Bridge-en megejtett bajnokijuk alkalmával kétszer is 3 ponttal a zsebükben távozhattak. Signor Sarrinak a déliek ellen pedig még egy fokkal komolyabban kell vennie korábban tett nyilatkozatát, mely szerint a Premier League-ben (a Serie A-val ellentétben) nem szabad hátradőlve eltolni egy blázt kétgólos előny tudatában. Szombaton nem lesz ezzel gond. 2-0

photo_camera "Hello Mark! I want to play a game." - A Bagoly ismét odapörkölhet Hughes orra alá Fotó: GLYN KIRK/AFP

Crystal Palace - Southampton, szombat 16:00

A Sasok számára adott a lehetőség, hogy egy ötmeccses győzelmi sorozattal feledtessék a 'Pool, és a Watford elleni peches vereségeket. Mark Hughes még sosem tudott Roy Hodgson fölé kerekedni a besztlígben, így ennél biztatóbb párosítással nem is indulhatna ez a széria a Palace számára. Fantasyben most érdemes Palace támadókat beszerezni - lehetőleg ne Bentekét! 3-0

Everton - Huddersfield Town, szombat 16:00Purgatóriumba tartó jegyet váltottak a Huddersfieldnél az új szezonra, és nem sok jóval kecsegtet, hogy a kiábrándító papírforma-vereségek után a Cardiff ellen is csak egy vérszegény döntetlenre futotta a Wagner csapat erejéből. Amíg az amerikai nem orvosolja együttese mérhetetlen gólínségét (feljutásuk óta 41 PL meccsből 23-at zártak rúgott gól nélkül, és mindössze 6-szor sikerült legalább 2-t szerezni), addig a Terriereknek marad a fohászkodás, hátha az ellenfél is lesz olyan balfasz, mint amilyenek ők, és mint amilyen Bacuna volt hétközben a Stoke elleni Ligakupa-meccsen. A veretlenül rajtoló Everton persze nem lesz az, és hiába Richarlison eltiltása, a közönségszórakoztató játék és a három rúgott gól magabiztos hazai győzelmet eredményez majd. 3-0.

Szerintünk szombaton Agüeroék örülhetnek
photo_camera Agüero 11 találkozón 14 gólt rámolt be a Szarkáknak a besztlígben Fotó: LINDSEY PARNABY/AFP

Manchester City - Newcastle United, szombat 18:30 Spíler1 TV

Trágya sorsolás, Ligakupa-kiesés, Lascelles-balhé, Lejeune és Shelvey a gyengélkedőn, ráadásul azok a szemét bírók sem Veletek vannak - ja, de legalább Mike Ashley a klubtulaj továbbra is... Newcastle-szurkolók, Veletek vagyunk! Valóban, a bajnok következik. Tudjuk, igen, két hét meg az Arsenal... Csodás! Semmi gond, fiúk-lányok! Emlékezzetek vissza 2005. szeptemberére! Oké, nem tegnap volt, de hát akkor nyertetek utoljára a City ellen. Na, megvan? Owen lőtte a győztes gólotokat, az ifjú Joey Barton pedig még égszínkék mezben dózerolt a másik oldalon. Tudjátok, ki volt még a pályán? Alan Shearer. Igen, nekünk is rohadtul hiányzik. Jobb máris, nem? Na, ugye! 5-1

Cardiff - Arsenal, vasárnap 14:30 Spíler1 TV

A Cardiff április óta nem szerzett gólt bajnoki mérkőzésen. Hogy így is sikerült összekaparniuk két pontot az első három forduló alatt, az inkább az ellenfeleket minősíti (bravó, Newcastle és Huddersfield!), de a walesi csapatnak lassan rá kellene ébrednie: minimális számú rúgott góllal gyakorlatilag lehetetlen lesz majd a vonal fölött maradni a szezon végére. A góltalan rajtot a hétközi Norwich elleni kupafiaskóval sem sikerült feledtetni, a folytatás pedig még inkébb viszontagságosnak ígérkezik: ezúttal a hátrányból megnyert londoni derbiről érkező Arsenaltól kellene pontot rabolni. Az Ágyúsok a West Ham ellen begyűjtötték Emery első PL-pontjait, a walesi kirándulás pedig ideális lehet azok megduplázására is. Ráadásul még Aubameyang is betalál… 0-2.

photo_camera Ki nyeri a Harry-k csatáját? Fotó: Kieran Galvin/NurPhoto

Watford - Tottenham, vasárnap 17:00 Spíler1 TV

A játéknap egyik legpikánsabb randevúja, hiszen két tökéletes mérleggel bíró csapat lép a gyepre egymás ellen. Tény, hogy a Darazsakat nemcsak a sorsolásnál támogatta Fortuna, hanem Holebasz lecsúszó beadásánál is kaptak egy szerencse-löketet, ettől függetlenül abszolút megérdemlik 3/3-as mutatójukat. Harry, a lódarázs számára most névrokona kizökkentése lesz a cél, viszont az a Kane, aki a szeptemberbe már két találattal lép, pillanatok alatt kitépheti ellenfele fullánkját. A történelem is a Spurs sikerét igazolja: a Premier League-érában még soha nem szenvedtek vereséget a Watfordtól. 1-2

Burnley - Manchester United, vasárnap 17:00

Rengeteg perc a hazai lábakban, Dyche-ék öttel többet meccseltek a Unitednál.
Európa Liga off, egyik szem sír, másik nevet, ez jót tehet a Burnley PL-menetelésének.
"Stratégiailag, illetve taktikailag nem veszítettünk." - mondta Józsi hétfő este.
Pityereg az Ördögök szíve, ez a produkció a Top6-hoz kevés lesz.
Edzőbuktatás? Amennyiben ez lenne a cél, Pogbáék számára itt a remek alkalom.
Cakompakk, ez az összecsapás még felvételről is kötelező program lesz.
Tisztelet, tisztelet, tisztelet! Firkászok, sose feledjétek! 1-1

Ezek voltak a mi tippjeink, amennyiben szerintetek hatalmas otrombaságokat írtunk, ne feledjétek megírni kommentben a saját jóslataitokat. Richarlisonról gyorsan húzzátok le a 'C'-t Fantasy-ben, és frissítsétek a csapatotokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.