Felvásárolja a Costa kávézóláncot a Coca-Cola

Fotó: Costa Coffee Hungary FB

Összesen 3,9 milliárd fontot fizet a Coca-Cola a brit Whitbread PLC (szálloda-, kávé-, és vendéglátóiparban aktív) multinacionális vállalatnak a Costa kávézólánc felvásárlásáért. 

Az eladó oldaláról a menedzsment már bele is egyezett a megállapodásba, és első ránézésre elég jó üzletet csinált: a vállalat 1995-ben kevesebb mint 20 millió fontot fizetett a kávézókért, így 23 év után 200-szoros haszonnal adja tovább.  A részvényesek állítólag nagyon boldogok.

1995-ben még csak 39 Costa-kávézó volt Angliában, azóta csak Angliában 2400, az országon kívül még 1400 kávézót nyitottak, és több ezer kávégépet működtetnek világszerte. Budapesten 25, Magyarországon összesen 30 kávézójuk üzemel. 

A Coca-Colának idáig nem igazán volt jelen a kávépiacon, és a tervek szerint új, készen kapható termékekben, dobozolt jeges kávéban és hasonló löttyökben gondolkodnak, de örülnek annak is, hogy egy jól ismert márkát olvaszthatnak be a Coca-brand alá. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.