Kásler: Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti Alaptantervtől

„A kormány az oktatás tárgyi feltételeit folyamatosan javítja, az idei tanévben 190 milliárd forinttal többet költ erre a célra. Az oktatás tartalmát azonban a pedagógusok határozzák meg” – jelentette ki a IX. Nemzeti Tanévnyitón az emberi erőforrások minisztere Esztergomban, pénteken. A rendezvényt 

a Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek rendje által fenntartott Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában tartották.

Kásler Miklós ünnepi beszédében közölte:

„Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti Alaptantervtől. Szellemi energiáink szabad kifejtésének lehetősége biztosított, de minősége nem a kormánytól, hanem gyarapodó családjainktól, elhivatott pedagógusainktól és reményteljes ifjúságunktól függ. ”  

„Rajtatok múlik, hogy a napjainkban ismét emelkedő nemzet újra betöltse hagyományos küldetését, a Kárpát-medence népeinek békés együttélését és fejlődését” – üzente a pedagógusoknak. A tanévnyitón jelen volt Erdő Péter bíboros is, aki ünnepi köszöntőjében kiemelte; az utóbbi évek során kiderült, hogy a világi és az egyházi iskolák nem ellenfelei, de még csak nem is versenytársai egymásnak, hanem kiegészítik egymást. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.