Kásler: Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti Alaptantervtől

oktatás
2018 augusztus 31., 14:24
comments 232

„A kormány az oktatás tárgyi feltételeit folyamatosan javítja, az idei tanévben 190 milliárd forinttal többet költ erre a célra. Az oktatás tartalmát azonban a pedagógusok határozzák meg” – jelentette ki a IX. Nemzeti Tanévnyitón az emberi erőforrások minisztere Esztergomban, pénteken. A rendezvényt 

a Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek rendje által fenntartott Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában tartották.

Kásler Miklós ünnepi beszédében közölte:

„Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti Alaptantervtől. Szellemi energiáink szabad kifejtésének lehetősége biztosított, de minősége nem a kormánytól, hanem gyarapodó családjainktól, elhivatott pedagógusainktól és reményteljes ifjúságunktól függ. ”  

„Rajtatok múlik, hogy a napjainkban ismét emelkedő nemzet újra betöltse hagyományos küldetését, a Kárpát-medence népeinek békés együttélését és fejlődését” – üzente a pedagógusoknak. A tanévnyitón jelen volt Erdő Péter bíboros is, aki ünnepi köszöntőjében kiemelte; az utóbbi évek során kiderült, hogy a világi és az egyházi iskolák nem ellenfelei, de még csak nem is versenytársai egymásnak, hanem kiegészítik egymást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.