Lázár János nem bír a varjakkal, a kormánytól kér segítséget

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ahogy tavaly, idén is nagy károkat okoztak a vetési varjak a Csongrád megyei Székkutas gazdáinak, írja a Délmagyar. A védett madár annyira elszaporodott, hogy "egyik napraforgó- vagy kukoricatábláról a másikra szálltukban valóságos fekete felhőt képeznek." A varjúkárosultak segítséget kértek a térség országgyűlési képviselőjétől pénteken, aki szintén segítséget kér, a kormánytól. Lázár János elmondta: 

"a varjakat az állami kézben lévő nemzeti park telepítette őket ide, tegyük hozzá, szakmailag indokolt módon. Most azt kell elintéznünk, hogy az állam viselje ennek következményeit, ne a gazdák fizessenek meg érte. Ez ügyben tárgyalást kezdeményezek az agrárminiszterrel, hogy hozzanak létre káralapot. Az érintett gazdák gyérítést is szeretnének, de védett faj esetében ennek kicsi az esélye."

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.