Lázár János nem bír a varjakkal, a kormánytól kér segítséget

Ahogy tavaly, idén is nagy károkat okoztak a vetési varjak a Csongrád megyei Székkutas gazdáinak, írja a Délmagyar. A védett madár annyira elszaporodott, hogy "egyik napraforgó- vagy kukoricatábláról a másikra szálltukban valóságos fekete felhőt képeznek." A varjúkárosultak segítséget kértek a térség országgyűlési képviselőjétől pénteken, aki szintén segítséget kér, a kormánytól. Lázár János elmondta: 

"a varjakat az állami kézben lévő nemzeti park telepítette őket ide, tegyük hozzá, szakmailag indokolt módon. Most azt kell elintéznünk, hogy az állam viselje ennek következményeit, ne a gazdák fizessenek meg érte. Ez ügyben tárgyalást kezdeményezek az agrárminiszterrel, hogy hozzanak létre káralapot. Az érintett gazdák gyérítést is szeretnének, de védett faj esetében ennek kicsi az esélye."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.