Lázár János nem bír a varjakkal, a kormánytól kér segítséget

politika
2018 augusztus 31., 17:16
comments 159

Ahogy tavaly, idén is nagy károkat okoztak a vetési varjak a Csongrád megyei Székkutas gazdáinak, írja a Délmagyar. A védett madár annyira elszaporodott, hogy "egyik napraforgó- vagy kukoricatábláról a másikra szálltukban valóságos fekete felhőt képeznek." A varjúkárosultak segítséget kértek a térség országgyűlési képviselőjétől pénteken, aki szintén segítséget kér, a kormánytól. Lázár János elmondta:

"a varjakat az állami kézben lévő nemzeti park telepítette őket ide, tegyük hozzá, szakmailag indokolt módon. Most azt kell elintéznünk, hogy az állam viselje ennek következményeit, ne a gazdák fizessenek meg érte. Ez ügyben tárgyalást kezdeményezek az agrárminiszterrel, hogy hozzanak létre káralapot. Az érintett gazdák gyérítést is szeretnének, de védett faj esetében ennek kicsi az esélye."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.