Levegő szivárog a Nemzetközi Űrállomás egyik űrkapszulájából

Valószínűleg egy kisebb méretű meteorit okozta azt a sérülést, ami miatt levegő szivárog az a Nemzetközi Űrállomás egyik űrkapszulájából. 

Fotó: ARCHIVO/NOTIMEX

A houstoni és moszkvai irányítóközpontok szerint feltehetőleg egy nagysebességű szikladarab miatt repedt meg az a Soyuz-űrkapszula, vagy mikroűrhajó, amit a legénység cseréjénél is használnak. A kabin legutóbb júniusban ereszkedett le 400 kilométeres magasságban a földfelszín fölé asztronautákért. 

Az irányítóközpontok szerint a jelenleg hat főt számláló legénység egyáltalán nincs veszélyben, ilyen becsapódások rendszeresen előfordulnak, és az űrhajósok ugyan épp aludtak az eset idején, a nyomásérzékelők már a legapróbb nyomáskülönbség-változásokat is követik, így az irányítóközpontban ezt a becsapódást is hamar észlelték. 

Az űrhajó legénysége most mérnökökkel közösen dolgozik a szivárgás megállításán és felmérik az űrkabint, hogy mennyire súlyos a sérülés, orvosolható-e helyben, vagy komolyabb beavatkozásra lesz szükség. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.