Nem volt vevő a koporsógyárra az MNV aukcióján

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Augusztus 31-én távozik posztjáról Szivek Norbert,  a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója, előtte azonban még gyorsan túladott 28 cégben meglévő kisebbségi állami tulajdonon - írja a Napi.hu.

Az MNV elektronikus aukciós rendszerén augusztus 27-től két napig lehetett licitálni állami tulajdonban is lévő cégekre, és a meghirdetett 76 cég mintegy harmadára jelentkezett is vevő. Az árverés anonim volt, így nem lehet tudni, hogy kik az új tulajdonosok.

A legnépszerűbb a Magyar Építő Zrt.-ben lévő 0,03 százalékos állami tulajdoni hányad volt, a licit 518 ezer forintról indult és végül 1,5 millió forintért szerezte meg az ismeretlen nyertes a tulajdoni jogot. A Garancsi István érdekkörébe tartozó cég kiemelkedően jól teljesít, ha közbeszerzést kell nyerni, így érthető volt az érdeklődés. A legnagyobb bevételt az Uniker Zrt.-ben lévő 8,8 százalékos állami tulajdon eladása eredményezte, közel 20 millió forintot kaszált az MNV.

34 millió forintért 3,5 százalékos tulajdont lehetett volna szerezni a Keletfa Kft.-ben, de kiderült, hogy a koporsóbiznisz nem vonzza a licitálókat, hiába bonyolít a nyíregyházi cég egymilliárd forintos forgalmat évente, és hiába termel 100 millió forintos profitot, senki sem szerzett tulajdont a vállalkozásban.

Szivek Norbert utódja Rózsa Zsolt, közgazdász-szociológust csütörtökön nevezték ki.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.