Tiltakozást szerveznek a diákcsíny miatt hajtóvadászatot indító szekszárdi igazgatónő ellen

Több 444 videó?
Szeretném

Augusztusban írtunk arról, hogy a szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatója, Heilmann Józsefné nyomozást indított az iskolában terjedő hitleres mémvideók miatt, és Ákost gyanúsította meg a videók elkészítésével, akit a szülei tudta nélkül a tanáriban kihallgattak. Majd  Heilmann Józsefné az itt készült jegyzőkönyvvel magánvádas eljárásban feljelentést tett a fiú ellen, becsületsértés miatt. 

Azóta  Ákosnak távoznia kellett a gimnáziumból, de ettől függetlenül a rendőrségi nyomozás is elindult az ügyében, és az ügy már ott tart, hogy a gyámügy is védelembe vételi eljárást indított a családdal szemben. Bár az ügyben indult egy vizsgálat, de ennek a végén a minisztérium úgy állt ki az igazgató mellett, hogy a szülőket meg sem hallgatták.

A szintén szekszárdi Hadházy Ákos független képviselő most egy olyan felhívást tett közzé a Facebookon, amiben tiltakozásra hívják fel az igazgató módszereivel egyet nem értő szülőket. Ennek lényege, hogy tartsák otthon a gyereküket a hétfői tanévnyitó ünnepség ideje alatt:

„Kedves Garays Szülő!

Ha úgy érzed, egy intézményvezetőnek is vállalnia kell a tettéért a felelősséget,
Ha úgy érzed, egy pedagógushoz nem méltó ez a viselkedés, 
Ha úgy érzed, az igazságérzeted legalább egy jelképes tettel jelezni szeretné a nagyvilágnak (és gyermeked eltávolított iskolatársának), hogy nem ért egyet az eljárás lefolytatásával:
tartsd otthon a gyerekedet a hétfō reggeli évnyitó ünnepség ideje alatt (elég, ha nem ébreszted fel reggel időben 😉 
Ha csatlakozol, arra ügyelj, hogy a második órán a gyerek pontosan megjelenjen. 
A diák nyugodtan mondhatja, hogy elnézést kér, elaludt, legközelebb nem fordul elő. (Biztosan meg fogják bocsátani, ha a Kliknél az igazgató nagyobb vétségéért is csak ejnyebejnye jár..)”