Zacher Gábor szerint közel vagyunk ahhoz, hogy bedőljön az egészségügyi rendszer

2018 szeptember 1., szombat 6:17
480

A pénteken lemondott Zacher Gábor még aznap egy nyilvános fórumon arról bezsélt, hogy ma a Honvédkórházban a minimum feltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van, vette észre a 24.hu

Zacher arra hivatkozva mondott fel, hogy „az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette”. Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban kilenc kollégája adta be a felmondását. 

Az orvos a rendezvényen arról beszélt, hogy szerinte csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, ehhez most közel vagyunk. 

Egyelőre azt még nem tudja, melyik kórházban folytatja tovább, de bárhol szívesen vállalna munkát. Az biztos, hogy az egyetemeken folytatja az oktatói munkát és készül a második könyve is.

Az orvosi döntésekről azt mondta, tíz százalékuk biztosan félre megy. Ugyanakkor szerinte a magyar orvostársadalom ezt nem ismeri be. De ezt nem hajlandók beismerni, ezért úgy látja, az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik. Hozzátette, hogy a kórház fertőzéseket sem ismerik be. 

Update: Szombaton az interjút készítő Kadarkai Endre a Facebookon jelezte, hogy Zacher Gábor leszedette a videót, amiben az egészségüggyel kapcsolatos kijelentései elhangzottak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt