Zacher Gábor szerint közel vagyunk ahhoz, hogy bedőljön az egészségügyi rendszer

A pénteken lemondott Zacher Gábor még aznap egy nyilvános fórumon arról bezsélt, hogy ma a Honvédkórházban a minimum feltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van, vette észre a 24.hu

Zacher arra hivatkozva mondott fel, hogy „az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette”. Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban kilenc kollégája adta be a felmondását. 

Az orvos a rendezvényen arról beszélt, hogy szerinte csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, ehhez most közel vagyunk. 

Egyelőre azt még nem tudja, melyik kórházban folytatja tovább, de bárhol szívesen vállalna munkát. Az biztos, hogy az egyetemeken folytatja az oktatói munkát és készül a második könyve is.

Az orvosi döntésekről azt mondta, tíz százalékuk biztosan félre megy. Ugyanakkor szerinte a magyar orvostársadalom ezt nem ismeri be. De ezt nem hajlandók beismerni, ezért úgy látja, az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik. Hozzátette, hogy a kórház fertőzéseket sem ismerik be. 

Update: Szombaton az interjút készítő Kadarkai Endre a Facebookon jelezte, hogy Zacher Gábor leszedette a videót, amiben az egészségüggyel kapcsolatos kijelentései elhangzottak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.