Zacher Gábor szerint közel vagyunk ahhoz, hogy bedőljön az egészségügyi rendszer

A pénteken lemondott Zacher Gábor még aznap egy nyilvános fórumon arról bezsélt, hogy ma a Honvédkórházban a minimum feltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van, vette észre a 24.hu

Zacher arra hivatkozva mondott fel, hogy „az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette”. Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban kilenc kollégája adta be a felmondását. 

Az orvos a rendezvényen arról beszélt, hogy szerinte csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, ehhez most közel vagyunk. 

Egyelőre azt még nem tudja, melyik kórházban folytatja tovább, de bárhol szívesen vállalna munkát. Az biztos, hogy az egyetemeken folytatja az oktatói munkát és készül a második könyve is.

Az orvosi döntésekről azt mondta, tíz százalékuk biztosan félre megy. Ugyanakkor szerinte a magyar orvostársadalom ezt nem ismeri be. De ezt nem hajlandók beismerni, ezért úgy látja, az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik. Hozzátette, hogy a kórház fertőzéseket sem ismerik be. 

Update: Szombaton az interjút készítő Kadarkai Endre a Facebookon jelezte, hogy Zacher Gábor leszedette a videót, amiben az egészségüggyel kapcsolatos kijelentései elhangzottak.