Gundel Takács a köztévéről: „Úgy voltam vele, hogy innen megyek nyugdíjba, de egyszerűen nem bírtam, ami ott ment”

2018 szeptember 2., vasárnap 18:22
297

Hosszú interjút adott az Indexnek Gundel Takács Gábor, amiben beszélt a régi és új műsorairól, illetve arról, hogy miért támogatta a magyar olimpiarendezést annak ellenére, hogy szerinte az emberek okkal gondolták azt, hogy „úgyis ellopják a pénzt.”

A közmédiáról azt mondja:

„Amikor 2006-ban visszakerültem a királyi tévébe, akkor úgy voltam vele, hogy oké, én innen megyek nyugdíjba - erre tíz évvel később, 52 évesen fel kellett állnom. Egyszerűen nem volt tovább maradásom, nem bírtam, ami ott ment. Pedig azt el tudom fogadni, ha egy állami tévé bizonyos mértékig kiszolgálja az aktuális hatalmat. A mérték kérdése a necces.”

Az átkosban jobb volt:

„Az fáj, hogy a szocializmusban ugyanúgy odaküldte a párt a maga emberét a kupac tetejére, alatta viszont szakemberek dolgoztak, jó műsorok születtek, és fontos volt a szakmaiság. Nem lehetett csak úgy besétálni, hogy mostantól én vagyok a tévés, ki kellett járni a szamárlétrát. Én külsős ügyelő voltam, és éveken keresztül neveltek ki riporterré. Értem én, hogy a hatalom kontrollálni akarja a híreket, de az miért nem fontos, hogy a tartalom szakmai legyen?”

Amikor az Index rákérdez, hogy konkrétan mikor lett vállalhatatlan a közmédia, Gundel Takács ezt az esetet említi:

„Az, hogy politika alapon nem engedtek valakit játszani a Maradj talpon!-ban. És nem jobbikos képviselő volt, hanem a Jobbik ifjúsági tagozatának az alelnöke. Se az arcát, se a nevét nem ismerte senki. (...) Én a csatorna döntésével akkor szembesültem, amikor már késő volt, amikor az érintett a Facebookon borította a bilit. És ha maradok, akkor a műsor arcaként legitimizálom a döntést. (...) Mondtam a főnökeimnek, hogy ez nem fog menni, hacsak azt nem mondják, hogy bocs. Nekem mondták, de sem a nézőktől, sem a játékostól nem kértek bocsánatot. Hát, én meg eljöttem.”

Azokra a kérdésekre, hogy ha a politikai befolyás zavarja, akkor miért vezet(ett) műsort a TV2-n vagy az Origón, Gundel azt válaszolja, hogy bár sokat tépelődött, mert neki is „voltak skrupulusai”, különösen a választások közeledtével, de ő azt vallja, hogy „vannak műfajok, amiket távol kell tartani a politikától”. Illetve hogy a TV2 és az Origo hívta, az RTL Klub és az Index meg nem, és ez néha „ennyire egyszerű.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt