Megépítették a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját, de nem lehet használni, amíg az öltönyös emberek át nem adják

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Csak el kéne vinni azt kordont, és máris be lehetne jutni például kerekesszékkel vagy babakocsival az állomásraFotó: RTL Klub Híradó

Hetek óta kész, mégsem lehet használni a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját. A mozgáskorlátozottaknak lépcsőzni kell, mert a főbejárat rámpáját körbekordonozták - jelenti az RTL Klub Híradója, amelyben megszólal két olyan helyi ember is, akinek ez napi szinten jelent problémát.

A MÁV azzal magyarázta a lehetetlen helyzetet, hogy az akadálymentesítés az állomáson belül épülő kormányablakhoz kapcsolódik, és amíg az el nem készül, addig a rámpákat sem lehet használni.

Ahogy a mozgáskorlátozott férfi a videóban megjegyzi:

„nem voltak még itt az öltönyös úriemberek, azért nem engedik”,

amivel nyilván arra utal, hogy a használatba vétellel meg kell várni, amíg a politikusok ünnepélyesen átadják a fejlesztést. A riport szerint magára az állomásra is ráférne egy akadálymentesítés: az első vágány kivételével mindegyikhez csak lépcsőn lehet eljutni. A MÁV azt mondja, hogy ha két nappal előre jelzik nekik, akkor tud segíteni a mozgáskorlátozottaknak abban, hogy kijussanak a vágányokhoz.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.