Megépítették a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját, de nem lehet használni, amíg az öltönyös emberek át nem adják

Csak el kéne vinni azt kordont, és máris be lehetne jutni például kerekesszékkel vagy babakocsival az állomásraFotó: RTL Klub Híradó

Hetek óta kész, mégsem lehet használni a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját. A mozgáskorlátozottaknak lépcsőzni kell, mert a főbejárat rámpáját körbekordonozták - jelenti az RTL Klub Híradója, amelyben megszólal két olyan helyi ember is, akinek ez napi szinten jelent problémát.

A MÁV azzal magyarázta a lehetetlen helyzetet, hogy az akadálymentesítés az állomáson belül épülő kormányablakhoz kapcsolódik, és amíg az el nem készül, addig a rámpákat sem lehet használni.

Ahogy a mozgáskorlátozott férfi a videóban megjegyzi:

„nem voltak még itt az öltönyös úriemberek, azért nem engedik”,

amivel nyilván arra utal, hogy a használatba vétellel meg kell várni, amíg a politikusok ünnepélyesen átadják a fejlesztést. A riport szerint magára az állomásra is ráférne egy akadálymentesítés: az első vágány kivételével mindegyikhez csak lépcsőn lehet eljutni. A MÁV azt mondja, hogy ha két nappal előre jelzik nekik, akkor tud segíteni a mozgáskorlátozottaknak abban, hogy kijussanak a vágányokhoz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.