Megépítették a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját, de nem lehet használni, amíg az öltönyös emberek át nem adják

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csak el kéne vinni azt kordont, és máris be lehetne jutni például kerekesszékkel vagy babakocsival az állomásraFotó: RTL Klub Híradó

Hetek óta kész, mégsem lehet használni a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját. A mozgáskorlátozottaknak lépcsőzni kell, mert a főbejárat rámpáját körbekordonozták - jelenti az RTL Klub Híradója, amelyben megszólal két olyan helyi ember is, akinek ez napi szinten jelent problémát.

A MÁV azzal magyarázta a lehetetlen helyzetet, hogy az akadálymentesítés az állomáson belül épülő kormányablakhoz kapcsolódik, és amíg az el nem készül, addig a rámpákat sem lehet használni.

Ahogy a mozgáskorlátozott férfi a videóban megjegyzi:

„nem voltak még itt az öltönyös úriemberek, azért nem engedik”,

amivel nyilván arra utal, hogy a használatba vétellel meg kell várni, amíg a politikusok ünnepélyesen átadják a fejlesztést. A riport szerint magára az állomásra is ráférne egy akadálymentesítés: az első vágány kivételével mindegyikhez csak lépcsőn lehet eljutni. A MÁV azt mondja, hogy ha két nappal előre jelzik nekik, akkor tud segíteni a mozgáskorlátozottaknak abban, hogy kijussanak a vágányokhoz.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.