Megépítették a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját, de nem lehet használni, amíg az öltönyös emberek át nem adják

társadalom
2018 szeptember 02., 18:28
comments 181
Csak el kéne vinni azt kordont, és máris be lehetne jutni például kerekesszékkel vagy babakocsival az állomásra
photo_camera Csak el kéne vinni azt kordont, és máris be lehetne jutni például kerekesszékkel vagy babakocsival az állomásra Fotó: RTL Klub Híradó

Hetek óta kész, mégsem lehet használni a győri vasútállomás akadálymentes bejáróját. A mozgáskorlátozottaknak lépcsőzni kell, mert a főbejárat rámpáját körbekordonozták - jelenti az RTL Klub Híradója, amelyben megszólal két olyan helyi ember is, akinek ez napi szinten jelent problémát.

A MÁV azzal magyarázta a lehetetlen helyzetet, hogy az akadálymentesítés az állomáson belül épülő kormányablakhoz kapcsolódik, és amíg az el nem készül, addig a rámpákat sem lehet használni.

Ahogy a mozgáskorlátozott férfi a videóban megjegyzi:

„nem voltak még itt az öltönyös úriemberek, azért nem engedik”,

amivel nyilván arra utal, hogy a használatba vétellel meg kell várni, amíg a politikusok ünnepélyesen átadják a fejlesztést. A riport szerint magára az állomásra is ráférne egy akadálymentesítés: az első vágány kivételével mindegyikhez csak lépcsőn lehet eljutni. A MÁV azt mondja, hogy ha két nappal előre jelzik nekik, akkor tud segíteni a mozgáskorlátozottaknak abban, hogy kijussanak a vágányokhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.